ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ | Πέμπτη, 08 Αυγούστου 2019

Κ. Φωτάκης: Αυτοί που μας κατηγορούν είχαν καθηλώσει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Φωτάκης: Αυτοί που μας κατηγορούν είχαν καθηλώσει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα

Επενδύσαμε στους νέους ανθρώπους, στο μέλλον της χώρας τόνισε ο Κώστας Φωτάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας ο οποίος μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης για το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στόχευε στη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας ώστε να περιοριστεί η φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό και σε αυτό στόχευε και η δημιουργία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, που στηρίζει νέους επιστήμονες και την έρευνα η οποία γίνεται στα ελληνικά πανεπιστήμια.


Σε αυτό το ίδρυμα αναφέρεται το άρθρο που περιοδικού «Nature», επισήμανε ο Κώστας Φωτάκης μιλώντας στην Ευγενία Χατζηγεωργίου, και εξήγησε ότι φρόντισαν το ΕΛΙΔΕΚ  να μείνει μακριά από την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και ουσιαστικά η ίδια η επιστημονική κοινότητα από τα κάτω να διαμορφώνει τις προτεραιότητες, να διαμορφώνει πολιτικές κατά συνέπεια και τις χρηματοδοτήσεις που δίνονται για τον σκοπό αυτό.

Το ΕΛΙΔΕΚ ήταν πρώτο και βασίστηκε σε εθνικούς πόρους – που ένα μέρος τους προήλθε από δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με επιτόκιο κοντά στο 1% δηλαδή με εξαιρετικούς όρους – και όχι στο ΕΣΠΑ, ακολούθησαν μετά άλλα.

Ο κ. Φωτάκης μίλησε για την έμπρακτη στήριξη που παρείχαν στην υγιή επιχειρηματικότητα στις καινοτόμες επιχειρήσεις για τη συστηματική και βήμα προς βήμα προσέγγιση.

Μάλιστα επισήμανε για τη μεταφορά της Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας από το Υπουργείο Παιδείας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και αναρωτήθηκε σε τι αυτό εξυπηρετεί και σε τι καλύτερο τελικά θα οδηγήσει. Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι αυτοί που τους κατηγορούν είχαν καθηλώσει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα για 30-40 χρόνια.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο