ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2019

«Δε θα ανεχτούμε τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στα όργανα της ΠΚΜ»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Δε θα ανεχτούμε τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στα όργανα της ΠΚΜ»

Η περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» και τα μέλη της συνυπογράφουν τη διαμαρτυρία της δημοτικής παράταξης «Αθήνα - Ανοιχτή Πόλη» με επικεφαλής το Νάσο Ηλιόπουλο, δηλώνοντας ότι «δεν θα ανεχτούμε τη συμμετοχή των μελών της Χρυσής Αυγής στα όργανα διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, πάντα στα όρια της νομιμότητας, για να την ακυρώσουμε στην πράξη».


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει την αντιδημοκρατική αντιμετώπιση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ξεκίνησε με την τροποποίηση του νόμου 4555/2018 και την κατάργηση της αρχής της αναλογικότητας, επαναφέροντας από το παράθυρο το δημαρχοκεντρικό μοντέλο. Ένα μοντέλο που όλα αυτά τα χρόνια αλλοίωνε την εκφρασμένη στις κάλπες λαϊκή βούληση και έδινε υπερεξουσίες στον εκάστοτε Δήμαρχο και Περιφερειάρχη.

Σήμερα, η εφαρμοστική εγκύκλιος των κυρίων Θεοδωρικάκου και Λιβανίου σχετικά με τη συγκρότηση των οργάνων διοίκησης συνεχίζει στα ίδια ακριβώς βήματα. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλει η δημοτική παράταξη “Αθήνα-Ανοιχτή Πόλη”, κείμενο που συνυπογράφουμε, η εγκύκλιος “αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικού κατήφορου, αφού αποκλείει από τη διαδικασία όλες τις παρατάξεις που δεν πιάνουν το εκλογικό μέτρο στην πρώτη και δεύτερη κατανομή των εδρών.”

Η σημερινή πραγματικότητα είχε αποτραπεί στο παρελθόν, όταν εδώ και 10 χρόνια δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου συναινούσαν και κατάφερναν να αποτρέπουν τη συμμετοχή μελών της Χ.Α. σε όργανα διοίκησης και επιτροπές Δήμων και Περιφερειών.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση της εφαρμοστικής εγκυκλίου εκλογής οργάνων διοίκησης των Ο.Τ.Α. και να επαναφέρει την ελεύθερη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στη διαδικασία εκλογής των οργάνων.

Είμαστε βέβαιοι ότι όλες οι περιφερειακές παρατάξεις του δημοκρατικού τόξου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμβάλλουν στο να καταβάλλουμε από κοινού προσπάθεια για να μη συμμετάσχουν στα όργανα διοίκησης και στις Επιτροπές της Περιφέρειας τα μέλη της Χρυσής Αυγής».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο