ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019

Χρ. Γιαννούλης: Στόχος η αποτελεσματική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χρ. Γιαννούλης: Στόχος η αποτελεσματική αντιπολίτευση στην Περιφέρεια

Για τα πρώτα δείγματα γραφής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά την ορκωμοσία και την πρώτη συνεδρίαση μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης.


Σε σχέση με την ομιλία του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα στην ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο ο κ. Γιαννούλης σημείωσε πως «για τους πέντε άξονες του κ. Τζιτζικώστα έχουν γίνει ελάχιστα, είτε αφορά την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, πολύ περισσότερο για την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον».

Αναφορικά με την στρατηγική της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε μπροστά» ο κ. Γιαννούλης ανέφερε πως «δώσαμε ένα δείγμα γραφής με την εκλογή του προεδρείου που έγινε με μεγάλη πλειοψηφία και συναίνεση στο πρόσωπο του κ. Καρακοστάνογλου, λέγοντας όμως ότι ταυτόχρονα με την εμπιστοσύνη μας διατυπώνουμε και τα αιτήματα και την καχυποψία μας».

Παράλληλα έκανε λόγο για «αποτελεσματική αντιπολίτευση» που αντικατοπτρίστηκε στην υπερψήφιση του προέδρου που πρότεινε η πλειοψηφία, και η οποία συνοδεύτηκε από τρία αιτήματα της παράταξης με το «καλημέρα»:

-«Να περιορίσει και να θεραπεύσει την παθογένεια στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την πρώτη ώρα και την κεντρική τοποθέτηση του περιφερειάρχη να αδειάζει η αίθουσα.

-Να μην ξανασυμβεί αυτό που συνέβη στην περασμένη θητεία, όπου ορισμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας δεν εμφανίστηκαν ούτε για μια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Επιτέλους στην εποχή της καινοτομίας και της τεχνολογίας ας αναπτύξουμε την δυνατότητα να μεταδίδεται απευθείας η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αρχικά μέσω του διαδικτύου».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του δημάρχου Θερμαϊκού Γιώργου Τσαμασλή αναφορικά με τον οικισμό των Ρομά που υπάρχει στην περιοχή της Περαίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως το θέμα των Ρομά αντιμετωπίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ως θέμα ελλήνων πολιτών, ενώ εκτίμησε πως «ο υψηλός δείκτης παραβατικότητας είναι απόρροια των πάρα πολλών διακρίσεων που έχουν γίνει τα τελευταία πολλά χρόνια κατά της συγκεκριμένης ομάδας πολιτών. Είναι έλληνες πολίτες, δεν είναι μόνο ψηφοφόροι των αυτοδιοικητικών σχημάτων κυρίως της δεξιάς με έναν χυδαίο τρόπο αδιαφάνειας».

«Υπάρχουν σοβαρά ανθρωπιστικά ζητήματα, δεν μπορούν τα παιδιά να μην πηγαίνουν στο σχολείο και να ξυπνούν δαγκωμένα από τα ποντίκια και να πίνουν νερό από τις γούρνες. Υπάρχουν χρήματα που δεν έχουν αξιοποιήσει οι δήμαρχοι γιατί θέλουν να είναι αρεστοί στην πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους» διαπίστωσε στη συνέχεια ο κ. Γιαννούλης ενώ τόνισε πως «μόνο με αστυνομικές επιχειρήσεις αδύναμων αποτελεσμάτων δεν λύνεται το πρόβλημα».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο