ΙΣΤΟΡΙΑ | Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Μαρτυρίες των αυτοπτών του Πολυτεχνείου


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μαρτυρίες των αυτοπτών του Πολυτεχνείου

Τον Νοέμβριο του 1983, η δημοσιογράφος Πέλλη Κεφαλά-Καρακατσάνη στο πλαίσιο της εκπομπής της «Συντροφιά με τη συντροφιά μας» στη δημόσια ραδιοφωνία, συνάντησε αυτόπτες μάρτυρες, που εξιστόρησαν τα γεγονότα της βραδιάς της εισβολής του τανκς στο Πολυτεχνείο. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Κοντοβάς, ο δημοσιογράφος που έδινε ανταπόκριση σε Έλληνες και ξένους συναδέλφους του, για ώρες κρυμμένος σε ένα μπαλκόνι απέναντι από το Πολυτεχνείο.


17 Νοεμβρίου, μια ημερομηνία σταθμός για τον δημοκρατικό κόσμο. Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η εξέγερση των φοιτητών, της νεολαίας και των εργατών εκείνες τις φθινοπωρινές μέρες του 1973 προκαλούν συγκίνηση, φέρνουν αναμνήσεις, δείχνουν το δρόμο.

Σήμερα επιλέξαμε να μεταδώσουμε μια εκπομπή της δημόσιας ραδιοφωνίας του Νοεμβρίου του 1983. Δέκα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η δημοσιογράφος Πέλλη Κεφαλά-Καρακατσάνη, στο πλαίσιο της εκπομπής της «Συντροφιά με τη συντροφιά μας» συνάντησε αυτόπτες μάρτυρες, που εξιστόρησαν τα γεγονότα της βραδιάς της εισβολής του τανκς στο Πολυτεχνείο.

Ανάμεσά τους και ο Γιώργος Κοντοβάς, ο δημοσιογράφος που έδινε ανταπόκριση σε Έλληνες και ξένους συναδέλφους του, περιγράφοντας τα γεγονότα για ώρες κρυμμένος σε ένα μπαλκόνι απέναντι από το Πολυτεχνείο.

Ευχαριστούμε την μαχητική φίλη του σταθμού μας, συντρόφισσα και συνάδελφο Φανή Πετραλιά για την καθοριστική της συμβολή στο να διασωθεί η εκπομπή με τις μαρτυρίες του Γιώργου Κοντοβά.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο