ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019

Γ. Αβαρλής: Τεχνικά εφικτό το υπόγειο παρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Αβαρλής: Τεχνικά εφικτό το υπόγειο παρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας

«Μεγάλο αγκάθι» χαρακτήρισε την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο. Προανήγγειλε μεταξύ άλλων την έναρξη διαλόγου για την αλλαγή του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του δήμου.


Μιλώντας για τους πρώτες τρείς μήνες της διοίκησης Ζέρβα ο κ. Αβαρλής ανέφερε πως «κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να μάθουμε, να αναγνωρίσουμε τον χώρο. Ναι μεν τον ξέραμε ως αντιπολίτευση αλλά είναι διαφορετικό να είσαι αντιπολίτευση και διαφορετικό να είσαι διοίκηση». «Καταγράφουμε το προσωπικό, τις ανάγκες και τα προβλήματα. Θεωρώ ότι έχουμε προχωρήσει αρκετά και σχεδιάζουμε ήδη την επόμενη μέρα. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε με το Τεχνικό Πρόγραμμα και ακολουθεί ο Προϋπολογισμός. Μέσα σε αυτά τα σχέδια εντάσσονται όλες οι ενέργειες και προσπάθειες για βελτίωση της πόλης» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης και τη δέσμευση της διοίκησης του δήμου για επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης με τον ιδιώτη εργολάβο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε πως «η διοίκηση Ζέρβα δεν ήρθε επαναστατικό δικαίω, είναι συνέχεια των συμβάσεων που έχει υπογράψει η διοίκηση Μπουτάρη. Δε σημαίνει ότι δεν θα τις διαπραγματευτούμε στη βάση των εξαγγελιών που έχουμε κάνει για το πώς βλέπει τη στάθμευση στην πόλη». Παράλληλα ο κ. Αβαρλής κάλεσε τους πολίτες να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας thesi.gr για την ανανέωση της κάρτας κατοίκου, χωρίς να χρειάζεται να προσέλθουν στις υπηρεσίες του δήμου.

Αναφορικά με τον Οργανισμό Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας ο αντιδήμαρχος προανήγγειλε πως θα υπάρξει συζήτηση με όλους τους φορείς του δήμου, ενώ ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή στελεχών του δήμου που επεξεργάζονται τις προτάσεις των υπηρεσιών.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων για μετακινήσεις ημετέρων στις υπηρεσίες του δήμου κ. Αβαλής τόνισε πως «ο δήμαρχος δεν ξεχρεώνει κανένα γραμμάτιο» αλλά «η διοίκηση θεώρησε ότι έπρεπε να κάνει τις όποιες αλλαγές στην αρχή της θητείας της. Βέβαια μπορεί να έγιναν κάποια λάθη στις μετακινήσεις, εδώ είμαστε για να τα εντοπίσουμε και να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις».

Σε σχέση με την μη πληρωμή των εργαζομένων καθαριότητας που προσελήφθησαν με την 3Κ ο κ. Αβαρλής έκανε λόγο για αντικειμενικές δυσκολίες που καθυστέρησαν την πληρωμή τους και δήλωσε πως οι εν λόγω εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους στις 10 και 14 Δεκεμβρίου.

Κληθείς να σχολιάσει την κριτική που δέχεται η διοίκηση Ζέρβα από την αντιπολίτευση για τις ακυρώσεις έργων που ξεκίνησε η διοίκηση Μπουτάρη ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης δήλωσε πως στο ζήτημα της ακύρωσης της πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας «πρυτάνευσε η πίεση που ασκήθηκε από κατοίκους της περιοχής και κρίναμε ότι για το καλό των πολιτών θα έπρεπε να ακυρώσουμε την πεζοδρόμηση».

Χαρακτήρισε παράλληλα την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας «το μεγάλο αγκάθι», γιατί όπως είπε «ουσιαστικά ο εργολάβος έχει εγκαταλείψει το έργο και η διοίκηση δεν έχει αποφασίσει εάν θα δώσει στον δεύτερο μειοδότη τη συνέχιση του έργου για να γίνει μόνο η επιφανειακή διαμόρφωση της πλατείας ή θα προχωρήσει σε νέα δημοπράτηση με μελετοκατασκευή που θα γίνει και το παρκινγκ. Δεν έχουμε καταλήξει στις τελικές αποφάσεις μας». Ισχυρίστηκε επίσης πως «τεχνικά γίνεται να υπάρχει και υπόγειο παρκινγκ και υψηλό πράσινο».

Στο ζήτημα των αρχαιοτήτων του σταθμού Βενιζέλου του μετρό κ. Αβαρλής υπενθύμισε πως «ο κ. Ζέρβας είχε την άποψη για τα αρχαία της Βενιζέλου από τότε που ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αττικό Μετρό» και σημείωσε πως «δυστυχώς και οι δύο λύσεις θα οδηγήσουν σε καθυστέρηση».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο