ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Αβεβαιότητα για τους σχολικούς καθαριστές και καθαρίστριες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κορονοϊός: Αβεβαιότητα για τους σχολικούς καθαριστές και καθαρίστριες

Για την «επίταξη» των σχολικών καθαριστριών και καθαριστών από τον δήμο Θεσσαλονίκης και για την εργασιακή αβεβαιότητα που υπάρχει στον κλάδο του μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο σχολικός καθαριστής και μέλος του Σωματείου «Τα καθαρά γάντια», Γιάννης Παπαδόπουλος.


Αναφερόμενος στην επίταξη που επιβλήθηκε με εντολή του δημάρχου Κ. Ζέρβα αλλά και για την συνάθροιση 250 καθαριστριών και καθαριστών εν μέσω πανδημίας ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως «από την προηγούμενη εβδομάδα μας ενημέρωσαν ότι με διαταγή δημάρχου έπρεπε να παρουσιαστούμε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΜΑ του δήμου», με αποτέλεσμα να μαζευτούν στον χώρο 200-250 άτομα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Εκεί ανακοινώθηκε στου σχολικούς καθαριστές ότι θα εργαστούν το επόμενο διάστημα σε υπηρεσίες και κτίρια του δήμου Θεσσαλονίκης με τις οποίες δεν έχουν καμία εργασιακή σχέση, με πιο κραυγαλέα από όλες την απασχόληση σε απορριμματοφόρα και σάρωση δρόμου.

«Δεν είναι ότι εμείς δεν θέλουμε να βοηθήσουμε, όχι να μας επιτάξουν με διαταγές και τέτοια. Μας είπαν να μείνουμε στα σχολεία να τα καθαρίσουμε καλά, χωρίς Μέσα Ατομικής Προστασίας.  Μας απειλούσαν ότι όποιος δεν πάει θα πάρει απουσία, αλλά δεν γνωρίζω τι σημαίνει αυτό. Ο δήμος μας έβαζε να υπογράψουμε ότι είμαστε υπάλληλοι του. Θα θέλαμε να είμαστε υπάλληλοι του δήμου αλλά δεν είμαστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως από καμία υπηρεσία «δεν υπήρξε καμία εξήγηση για το πόσες ώρες θα δουλεύουμε και από πού θα πληρωθούμε».

Μάλιστα, όπως είπε, «υπάρχουν σχολικοί καθαριστές και καθαρίστριες με λίγες αίθουσες που κάνουν λίγες ώρες την ημέρα και τώρα καλούνται να δουλεύουν πολλές περισσότερες. Εκμεταλλεύονται μια κατάσταση λόγω του κορονοϊού και πάνε να κάνουν περικοπή δικαιωμάτων», ενώ «υπάρχουν και άτομα στις ομάδες υψηλού κινδύνου και τους είπαν δεν πειράζει θα πας να δουλέψεις».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο