ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Δευτέρα, 11 Μαΐου 2020

Ο δικηγόρος του Γ.Κ. που ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Κυψέλη καταγγέλλει Στο Κόκκινο (ηχητικό)


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ο δικηγόρος του Γ.Κ. που ξυλοκοπήθηκε άγρια στην Κυψέλη καταγγέλλει Στο Κόκκινο (ηχητικό)

«Εκπροσωπώ έναν νέο άνθρωπο που άκουσε γυναικεία ουρλιαχτά κάτω από το σπίτι του και κατέβηκε. Λίγο αργότερα βρέθηκε με 3 δόντια λιγότερα και 7 αστυνομικούς από πάνω του. Είναι ένας από τους 5 που συνελήφθησαν και είναι αυτός που δεν βρισκόταν καν στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, αν και το να είσαι σε μια πλατεία δε συνιστά ποινικό αδίκημα».


Ο Πατρίκιος Πατρικουνάκος, δικηγόρος του Γ.Κ. ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς κάτω από το σπίτι του στην Κυψέλη, μίλησε Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα κι έθεσε ένα ακόμη σοβαρό ερώτημα «Γιατί έσβησαν τα φώτα στην πλατεία λίγο πριν την επίθεση; Εμπλέκεται ο Δήμος Αθηναίων σ’ αυτό;»

Μνημείο αυθαιρεσίας αποτελούν όσα συνέβησαν τη νύχτα της Παρασκευής στην Κυψέλη. Η αστυνομική βία ήταν εκτεταμένη σε μια μεγάλη περιοχή σε ένα εύρος 1,5 χλμ και όχι μόνο στην πλατεία. Επιχείρησαν να ισχυριστούν ότι προηγήθηκε ανώνυμο τηλεφώνημα από κάποιον για ληστεία και γι’ αυτό έσπευσαν τα ΜΑΤ και η ΟΠΚΕ. Δεν ευσταθεί.

Όσους προσήγαγαν τους πήγαν στο Α.Τ Κυψέλης, όπου στοίβαξαν 40 – 50 άτομα σε έναν στενό διάδρομο χωρίς κανένα μέτρο προστασίας. Ήμουν εκεί από τις 2.30πμ ως τις 6πμ μου έλεγαν πως δεν έχουν τα ονόματα των προσαχθέντων. Ούτε μετά τους δόθηκε η δυνατότητα να επικοινωνήσουν. Δεν τους έδιναν ούτε νερό. Ακόμα και σε κάποιον που έκανε εμετό, δεν έδωσαν νερό.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι θα διερευνηθεί το περιστατικό. Θα δούμε. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η ΕΛΑΣ έχουν σοβαρή ευθύνη. Δε μπορεί να χρησιμοποιείται έτσι το πρόσχημα της δημόσιας Υγείας. Το να βρίσκεσαι σε μια πλατεία και να κοινωνικοποιείσαι δε συνιστά ποινικό αδίκημα. Αυτά μόνο σε περίεργες εποχές συνέβαιναν.

Ο εντολέας μου τιμωρήθηκε βάναυσα γιατί νοιάστηκε, ακούγοντας γυναικείες κραυγές κάτω από το σπίτι του, όταν εν μέσω καραντίνας πέρναγαν και από τις τηλεοράσεις κοινωνικά μηνύματα για την ενδοοικογενειακή βία. Τα όργανα που τον συνέλαβαν υποστήριξαν ότι υπέστησαν βία από τον εντολέα μου, ότι τον κυνηγούσαν από την πλατεία Κυψέλης και τους πέταγε μπουκάλια και πέτρες. Αυτές οι ιστορίες βγαίνουν από το πιο σκοτεινό παρελθόν.

Ευτυχώς για την αλήθεια, δυστυχώς για την ΕΛΑΣ, υπάρχουν και βίντεο που τον δείχνουν να κατεβαίνει από την πολυκατοικία και να του επιτίθενται οι αστυνομικοί. Η βιαιότητα αυτή δεν δικαιολογείται από πουθενά.

Υπάρχει κι ένα άλλο θέμα. Οι μαρτυρίες από την Πλατεία Αγ. Γεωργίου αναφέρουν ότι έσβησαν τα φώτα λίγο πριν την επίθεση. Ερωτάται ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης τι συνέβη κι έσβησαν τα φώτα; Εμπλέκεται ο Δήμος Αθηναίων σ’ αυτό;

Είναι θλιβερό τα κυρίαρχα ΜΜΕ να αναπαράγουν δικαιολογίες των ΜΑΤ, της ομάδας Δράση κλπ. Ο συγχρωτισμός στις πλατείες είναι αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ όχι των ΜΑΤ. Υπήρξε βία και βάναυση επίθεση σε μια ολόκληρη γειτονιά και ο κ. Πέτσας, το Σάββατο μιλούσε για ‘επαναστατική γυμναστική’ από κάποιους οι οποίοι θα τιμωρηθούν. Ποια ‘επαναστατική γυμναστική’. Δεν ήταν κομματική ή κινηματική συγκέντρωση. Σήμερα άκουγα έναν συνδικαλιστή της Αστυνομίας να μιλάει για «σεσημασμένους». Πρόκειται για άλλη μια βάναυση επίθεση στην προσωπικότητα του εντολέα μου και των άλλων προσαχθέντων και συλληφθέντων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη άνοιξε ήδη έρευνα για όλα αυτά. Θα απευθυνθούμε κι εμείς στον Συνήγορο του Πολίτη. Απευθύνουμε όμως και έκκληση στον κόσμο. Θέλουμε να συλλέξουμε υλικό. Όσοι μπορούν να βοηθήσουν, ας απευθυνθούν στο mail της Ομάδας Νομικής Βοήθειας: omadanomikisvoitheias@gmail.com

Είναι αδιάσειστα τα στοιχεία, είμαστε σίγουροι ότι το δικαστήριο θα τον αθωώσει. Το πρόβλημα είναι εκεί που συμβαίνουν αντίστοιχα περιστατικά χωρίς να υπάρχουν μαρτυρίες

 

 

 
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο