ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | Τρίτη, 09 Ιουνίου 2020

Πολύ πάνω του 60%-70% το «όχι» στις ανεμογεννήτριες στην Τήνο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Πολύ πάνω του 60%-70% το «όχι» στις ανεμογεννήτριες στην Τήνο

Εάν γινόταν δημοψήφισμα στην Τήνο το «όχι» στην επιλογή των ανεμογεννητριών (όχι μόνο για το νησί, για οπουδήποτε), θα ξεπερνούσε κατά πολύ το 60%-70%, εκτίμησε ο δημοτικός σύμβουλος του «Κοινού Τηνίων» Πέτρος Κουσουνάδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό του κόσμου στην Τήνο που έχει πειστεί ότι οι ανεμογεννήτριες δεν αποτελούν λύση στο ενεργειακό πρόβλημα και στην ενεργειακή μετάβαση, στην «απολιγνιτοποίηση», είπε ο κ. Κουσουνάδης.

Το 2014, θύμισε, ήδη είχε οργανωθεί σχετική ημερίδα στην Τήνο, με πολύ μεγάλο πάνελ επιστημόνων, τεχνοκρατών, στελεχών της ΔΕΗ, περιβαλλοντολόγων, κτλ. Τότε ήταν η πολύ μεγάλη αλλαγή, για την μεγάλη μάζα του κόσμου της Τήνου, πείστηκαν οι περισσότεροι και άρχισε το πράγμα να παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Όπως εκτίμησε χαρακτηριστικά, εάν γινόταν ένα τοπικό δημοψήφισμα, θα ήταν πολύ πάνω από το 60%-70% το «όχι» στις ανεμογεννήτριες στο νησί. Και δεν είναι μόνο θέμα της Τήνου, οι περισσότεροι έχουν πειστεί ότι δεν είναι λύση όπου και να τοποθετηθούν.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο