ΕΡΓΑΣΙΑ | Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

«Δεν ζεις με 9 ευρώ την ημέρα»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Δεν ζεις με 9 ευρώ την ημέρα»

«Με το καλημέρα» 20% μείωση στον μισθό και 9 ευρώ την ημέρα, τους ξέραμε και από προηγούμενα χρόνια τους Βρούτση-Στρατινάκη, δεν ζουν με 9 ευρώ την ημέρα οι 600.000 εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι 400.000 στον επισιτισμό, οι 135.000 εποχικοί, είπε το μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και ΓΓ του σωματείου στο Καζίνο της Πάρνηθας Παναγιώτης Πραβιτιάνος, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για το συλλαλητήριο που είναι προγραμματισμένο έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 12.00 το μεσημέρι.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό πραγματοποιεί συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας, στις 12 το μεσημέρι, διαμαρτυρόμενη για τα μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά τους 600.000 εργαζόμενους από την «λάντζα» μέχρι τα διοικητικά στελέχη, με 400.000 από αυτούς στον επισιτισμό και 135.000 εποχικά εργαζόμενους, όπως ανέφερε ο κ. Πραβιτιάνος.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει για τους εργαζόμενους, ωστόσο για αυτούς προβλέπεται... ανεργία, επισφάλεια, εκ περιτροπής εργασία, μειώσεις μισθών, πετσόκομα δώρων και επιδομάτων, τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων. Με το καλημέρα, μείωση 20% στον μισθό και... 9 ευρώ την ημέρα, δεν ζεις με 9 ευρώ την ημέρα, όπως υπογράμμισε.

Αλλά όπως είπε χαρακτηριστικά, από την πρώτη ημέρα έδειξαν ποιους θα στηρίξουν και ποιους θα αφήσουν «απ` έξω», το ξέραμε από τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στο υπουργείο οι Βρούτσης - Στρατινάκη. Το ίδιο δίδυμο είναι και σήμερα, με αφορμή τον κορωνοϊό πάλι θέλουν την κρίση να πληρώσουν οι εργαζόμενοι...




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο