ΕΡΓΑΣΙΑ | Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

«Η κυβέρνηση παραβιάζει η ίδια την νομοθεσία» για εποχικούς οδηγούς λεωφορείων-ταξί


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Η κυβέρνηση παραβιάζει η ίδια την νομοθεσία» για εποχικούς οδηγούς λεωφορείων-ταξί

Άνεργοι από τον περασμένο Οκτώβριο, οι εποχικοί οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και ταξί θα έπρεπε να έχουν επαναπροσληφθεί το αργότερο 1η Μαΐου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραβιάζει η ίδια την νομοθεσία μαζί με τους εργοδότες, τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ Θέμης Αμπλάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας στηρίζει την κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Εργασίας, όπως και την προσπάθεια συγκρότησης ισχυρού, ενιαίου μετώπου αντιμετώπισης της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας που έχει ενσκήψει, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Και έχει σημαντικούς λόγους που θα είναι παρούσα, καθώς εκπροσωπεί χιλιάδες εργαζόμενους στα τουριστικά λεωφορεία της χώρας και τους εποχικούς εργαζόμενους ταξί, είπε ο κ. Αμπλάς.

Αυτοί οι άνθρωποι μέχρι και σήμερα δεν έχουν επαναπροσληφθεί, η κυβέρνηση έχει παραβιάσει η ίδια την νομοθεσία που εδώ και χρόνια θέτει το πλαίσιο της επαναπρόσληψης αυτών των εποχικών εργαζόμενων με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, όπως υπογράμμισε. Και αυτό δεν έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα, με ευθύνη και της Πολιτείας και της εργοδοσίας. Το αργότερο, θα έπρεπε να έχουν προσληφθεί την 1η Μαΐου οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, παραμένουν σε καθεστώς ανεργίας, μίας ανεργίας που «έρχεται» από τον Οκτώβριο του 2019, όπως και οι εποχικοί οδηγοί ταξί.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο