ΕΡΓΑΣΙΑ | Τρίτη, 23 Ιουνίου 2020

Εκλογές σε κλίμα ενθουσιασμού μήπως... σταματήσει να αγνοεί η Μενδώνη τι είναι ηθοποιός


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Εκλογές σε κλίμα ενθουσιασμού μήπως... σταματήσει να αγνοεί η Μενδώνη τι είναι ηθοποιός

Όλοι οι ηθοποιοί κάνουν πρόβες επί μήνες, αλλά όταν προσλαμβάνονται ωρομίσθιοι λίγο πριν την παράσταση, είναι αδύνατο να έχουν ένσημα ώστε να εμπίπτουν στα μέτρα στήριξης, πάμε σε εκλογές με ενθουσιασμό μήπως απαιτήσουμε η κυβέρνηση να έχει καλύτερη πληροφόρηση για το τι είναι αυτό το επάγγελμα, τόνισε ο ηθοποιός Ζαχαρίας Ρόχας της Αγωνιστικής Ενότητας Ανεξάρτητων Ηθοποιών μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τα μέτρα που αποφάσισε κλείνει τους χώρους εργασίας μας όπως έχει δικαίωμα για λόγους δημόσιας Υγείας, αλλά δεν κλείνεις έναν κλάδο χωρίς να έχεις σκεφτεί τι θα γίνουν οι εργαζόμενοί του, πώς θα δουλέψουν, πώς θα ζήσουν. Όλες αυτές οι πολύ ελαστικές μορφές εργασίας, οι ωρομίσθιοι, οι με υποτυπώδη σύμβαση, αυτοί σε ΑΜΚΕ κτλ., δεν μπορούν να συγκεντρώσουν τα ένσημα για το επίδομα που θα δινόταν ενδεχομένως. Από τη στιγμή που αποδέχεσαι τις ελαστικές μορφές εργασίας θα πρέπει να καλύψεις όλους αυτούς, είπε ο κ. Ρόχας.

Ο κλάδος συνειδητοποίησε ότι όλα αυτά δεν «παλεύονται» με διαπροσωπικές σχέσεις, χρειάζεται συσπείρωση. Γι` αυτό και γίνονται λίγο εσπευσμένα οι εκλογές, αλλά και σε κλίμα ενθουσιασμού, μήπως αλλάξει κάτι, μήπως μπορέσουμε να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να έχει καλύτερη πληροφόρηση για το τι είναι αυτό το επάγγελμα. Γιατί φαίνεται να το αγνοεί... Δεν γίνεται υπουργός Πολιτισμού να μην καταλαβαίνει ότι οι ηθοποιοί κάνουν πρόβες. Πώς μας φέρνουν να υπογράψουμε πρόσληψη λίγο πριν την παράσταση, ως ωρομίσθιοι; Έχουμε δουλέψει δύο-τρεις μήνες, αυτά τα ένσημα δεν «μπαίνουν» ποτέ... Και αυτά πρέπει να ισχύουν για όλο τον κλάδο και να αποδοθούν χωρίς «κριτήρια». Το να ζητάς 50 ένσημα από ωρομίσθιο είναι σαν να ζητάς 200, γιατί κάθε ένσημο ωρομίσθιου είναι 1/4 του κανονικού. Είναι τέσσερις παραστάσεις για ένα ένσημο, όπως τόνισε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο