ΕΡΓΑΣΙΑ | Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

«Συνδυάζουν τις δεξιές ιδεοληψίες με τον πολιτικό μισανθρωπισμό του ακραίου κέντρου»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Συνδυάζουν τις δεξιές ιδεοληψίες με τον πολιτικό μισανθρωπισμό του ακραίου κέντρου»

Έπεται βαρύς «οικονομικός Χειμώνας» και η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να μην επαναληφθούν οι πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, συνδυάζοντας στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις τις δεξιές ιδεοληψίες με τον πολιτικό μισανθρωπισμό του ακραίου κέντρου, είπε ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Εάν την περίοδο των μνημονίων ίσχυαν όσα φέρνει τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η πλειονότητα των συγκεντρώσεων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, ενώ η Εκτελεστική Επιτροπή και το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ θα ήταν αντιμέτωπα με τεράστιες αποζημιώσεις, προσημειώσεις για θανάτους, καταστροφές περιουσιών, κτλ., επειδή δεν κατάφεραν να πειθαρχήσουν, ελέγξουν, αστυνομεύσουν, διαδηλώσεις των 100.000, 200.000, 300.000 πολιτών, είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Είναι πάρα πολλές κατά τον ίδιο οι επιδιώξεις που συνυπάρχουν στο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τις διαδηλώσεις:

  • επικοινωνιακός αντιπερισπασμός από τα πολύ μεγάλα προβλήματα
  • ιδεολογικού χαρακτήρα θέματα της Νέας Δημοκρατίας και του συνασπισμού δυνάμεων γύρω της
  • ενσωμάτωση της ιδεοληψίας περί ανάγκης «τέλους της Μεταπολίτευσης»

Με το αφήγημα ότι πρέπει να τελειώσει η Μεταπολίτευση της «ασυδοσίας διαδηλωτών», προφανώς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη ο καλύτερος τρόπος είναι να γυρίσουμε σε νομοθέτημα της Χούντας.

Εμφανίζονται και διάφορων ειδών ευφημισμοί για να δικαιολογήσουν το ακραίο αυτό νομοσχέδιο, συνέχισε ο κ. Πετρόπουλος. Εγκαλούν τους διαδηλωτές ως ασύδοτους, ότι κάνουν μεγάλο αριθμό συγκεντρώσεων και παρακωλύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή. Εδώ οι δεξιές ιδεοληψίες συναντούνται με τον πολιτικό μισανθρωπισμό του ακραίου κέντρου, είπε χαρακτηριστικά, θυμίζοντας ότι ο πρώτος που έβαλε στην δημόσια συζήτηση και μάλιστα σε ιδιαίτερο χρόνο, το 2012, το ζήτημα των διαδηλώσεων, ήταν ο πρώην Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, σήμερα βουλευτής του ΚΙΝΑΛΛ.

Καθώς έπεται οικονομικός βαρύς Χειμώνας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να προετοιμάσει την κατάσταση ώστε να μην επαναληφθούν οι πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, προσέθεσε.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα. 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο