ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2020

Λεκτική επίθεση οδηγού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κατά προσφύγων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Λεκτική επίθεση οδηγού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κατά προσφύγων

Λεκτική επίθεση οδηγού των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης κατά προσφύγων και μεταναστών καταγράφηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουλίου στην γραμμή 55Β (Σταυρούπολη – Παλαιά Συμμαχική) η οποία εξυπηρετεί και το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά.


Ο οδηγός, που έχει καταγραφεί σε βίντεο, βρίζει στα ελληνικά και τα αγγλικά τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ζητώντας τους να κατέβουν από το λεωφορείο επειδή είναι υπεράριθμοι και… δεν πληρώνουν, σύμφωνα με τον ίδιο, εισιτήριο.

Μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα ακατάληπτα ο οδηγός τους λέει ότι αυτός έχει πληρώσει για αυτό το λεωφορείο, και ότι αυτοί δεν πληρώνουν, και να ξεχάσουν μια για πάντα το λεωφορείο.

Ο οδηγός των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης καταφέρεται κατά των ανθρώπων αυτών, μιλάει ως ιδιοκτήτης του λεωφορείου, και απειλεί μάλιστα ότι δεν θα υπάρξει ξανά λεωφορείο για να μεταφέρει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Παράλληλα απειλεί ότι θα καλέσει την αστυνομία.

Καθημερινά οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βιώνουν στα αστικά λεωφορεία της πόλης καταστάσεις που κινούνται στα όρια της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι καθημερινά, πριν αλλά και μετά τον κορονοϊό περιμένουν μέχρι και 50 λεπτά στη στάση του λεωφορείου και στη συνέχεια στοιβάζονται ο ένας πάνω στον άλλον, κάνοντας υπομονή για να φτάσουν στον προορισμό τους. Ακριβώς η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που πρόσφατα έχουν ξεκινήσει να εκτελούν 25 δρομολόγια που παραχωρήθηκαν από τον ΟΑΣΘ και τον ΟΣΕΘ.

Κατά το παρελθόν έχουν καταγραφεί και καταγγελθεί βίαιες συμπεριφορές από ελεγκτές και οδηγούς του ΟΑΣΘ, ωστόσο κάτι τέτοιο ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Ένας οδηγός να έχει σταματήσει το λεωφορείο, να φωνάζει, να βρίζει, να απειλεί και να κάνει χειρονομίες κατά επιβατών. Άραγε θα έπραττε το ίδιο αν απέναντι του είχε ντόπιους επιβάτες που επίσης συνωστίζονται στα λεωφορεία;

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα που παρουσιάστηκε το πρωί της Πέμπτης στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο:
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο