ΕΡΓΑΣΙΑ | Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020

Μειώσεις μισθών μέσω Αυστραλίας στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μειώσεις μισθών μέσω Αυστραλίας στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης

Σε στάση εργασίας και συνέλευση προχωρούν σήμερα, Πέμπτη, οι εργαζόμενοι του ΑΚΤΩΡΑ στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς η διοίκηση της εταιρείας τους γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε μειώσεις μισθών και εθελούσιες αποχωρήσεις λόγω οικονομικού προβλήματος που δημιουργήθηκε με δραστηριότητα της στην…. Αυστραλία!


Για την κινητοποίηση και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4  και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Θεσσαλονίκης, Σταύρος Στέτσικας.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, «ήταν αιφνιδιαστικό, πριν ένα μήνα είχαμε συνάντηση με την διοίκηση της εταιρείας και συζητούσαμε για την πορεία του έργου και ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή κοινοποιήθηκε μια ανακοίνωση που κάνει λόγο για μειώσεις μισθών και οικειοθελείς αποχωρήσεις».

«Κατεβήκαμε στην Αθήνα και συναντηθήκαμε με την διοίκηση, μας είπαν ότι υπάρχει ένα μεγάλο έργο στην Αυστραλία που συμμετέχει ο Άκτωρ, με το οποίο «πέσανε» έξω και έχουν προβλήματα με πολύ μεγάλες κυρώσεις και θα πρέπει να πληρώσουν πολλά εκατομμύρια και έχει δημιουργηθεί μεγάλη οικονομική «τρύπα» στην εταιρεία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στέτσικας, συμπληρώνοντας ότι «δεν αφορά τους εργαζόμενους αν η εταιρεία μπήκε μέσα από ένα έργο, εδώ μιλάμε για το Μετρό».

«Η θέση μας είναι μια, δεν θα υπογράψουμε καμία μείωση, ενημερώσαμε και τους είπαμε όλο το ιστορικό του Μετρό με τα προβλήματα του. Έχουμε περάσει τα πάνδεινα και εμείς και οι πολίτες αυτής της πόλης. Εμείς δεν θα δεχθούμε καμία μείωση», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Στέτσικας, διευκρινίζοντας ότι στην ανακοίνωση της η εταιρεία ζητά απάντηση από τους εργαζόμενους μέχρι τις 10 Αυγούστου.

«Εμείς δεν θέλουμε να μειωθεί ούτε μισώ ευρώ από κανέναν, ήδη το 2016 όταν ήρθε η εταιρεία μειώθηκαν τα μεροκάματα μας κατά 40%» δήλωσε, ενώ σε σχέση με τις μειώσεις που θέλει να εφαρμόσει σήμερα η εταιρεία αυτές κυμαίνονται από 4 έως 15% και αφορούν περισσότερους από 200 εργαζόμενους.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο η εταιρεία να καλέσει εργαζόμενους για να υπογράψουν μειώσεις μισθών ο κ. Στέτσικας εξέφρασε την πεποίθηση οι εργαζόμενοι να αποφασίσουν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο