ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020

Φ. Δεληγιάννης: Θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσουμε την απόσπαση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Φ. Δεληγιάννης: Θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για να σταματήσουμε την απόσπαση

Στο ΣτΕ προσέφυγε η Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενάντια στην υπουργική απόφαση για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων του Μετρό Θεσσαλονίκης στον σταθμό Βενιζέλου.


Μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» ο πρόεδρος της Κίνηση Πολιτών χαρακτήρισε «αβάσιμο και παραπλανητικό το επιχείρημα ότι καθυστερήσει η ολοκλήρωση του Μετρό αν παραμείνουμε στη λύση της κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων». Σύμφωνα με τον ίδιο, «έχουμε γυρίσει στο σημείο μηδέν από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει χαθεί πολυτιμότατος χρόνος 11 μηνών που θα μπορούσε να είχαν εξελιχθεί και οι μελέτες και οι εργασίες της in situ παραμονής. Θα μπορούσε να μπει σε λειτουργία το Μετρό χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου. Γίνεται σε όλο τον κόσμο, γίνεται και στη Αθήνα. Άρα σταματώντας κάτι που είχε δρομολογηθεί και επιστρέφοντας στο μηδέν έχουμε καθυστέρηση που όσο περνάει ο καιρός επιδεινώνεται» εξήγησε.

Τόνισε ακόμη ότι με την απόσπαση «θα τσακιστούν οι αρχαιότητες, όσο και πιο προσεκτικά και αν γίνουν οι εργασίες» ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα επιστροφής του μνημείου στην αρχική του κατάσταση με την επανατοποθέτησή τους. Αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην αναγνώριση του μνημείου από την Unesco καθώς θα έχει χαθεί η αυθεντικότητά του. 

Ερωτηθείς αν η Κίνηση Πολιτών θα προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα ο Φ. Δεληγιάννης απάντησε ότι «θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο και ένδικο μέσο για να σταματήσουμε την απόσπαση».

 

 

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο