ΕΡΓΑΣΙΑ | Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020

Η πολιτική απάτη Βρούτση με τις ψηφιακές συντάξεις


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η πολιτική απάτη Βρούτση με τις ψηφιακές συντάξεις

Δεν... καταδέχθηκε την προεργασία που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και «πάγωσε» την ηλεκτρονική σύνταξη πριν αναγκαστεί να «ξυπνήσει» τον Νοέμβριο, είναι πολιτική απάτη τα περί έκδοσης του 33,3% ψηφιακά, εκμεταλλεύεται το ότι οι συντάξεις χηρείας είναι απλώς επιβολή ποσοστού σε ήδη υπολογισμένη σύνταξη του θανόντος, ξεκαθάρισε ο πρώην υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.


Είναι θέατρο του παραλόγου σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος, η κυβέρνηση Μητσοτάκη που λέει ότι θέλει να βγάζει γρήγορα τις συντάξεις να έχει καταφέρει να τις καθυστερεί ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον 300.000 εκκρεμείς συντάξεις, από τις οποίες 250.000 κύριες (όπως περιέγραψε νωρίτερα Στο Κόκκινο ο εργατολόγος Διον. Τεμπονέρας).

Η ηλεκτρονική σύνταξη σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με λεπτομερή καταγραφή βημάτων και είχαμε προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό, θύμισε. Αλλά ήρθε ο κ. Βρούτσης στο υπουργείο Εργασίας και επειδή δεν ήθελε να... μοιάζει με εμάς, σταμάτησε όλη αυτή την δουλειά, μέχρι και τον Νοέμβριο, οπότε... ξύπνησε και ξανάρχισε η δουλειά, αλλά με καθυστέρηση.

Ήθελε με πολιτική απάτη να εμφανίσει ότι βγαίνουν γρήγορα οι συντάξεις επί των ημερών του, βγάζοντας μόνο τις συντάξεις χηρείας που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η σύνταξη αυτού που πέθανε και έχει εκδοθεί ήδη. Ο υπολογισμός είναι πολύ εύκολος, συνεχίζεται με ένα άλλο ποσοστό. Έλεγε ότι το 33,3% θα βγαίνει ψηφιακά, αυτή είναι η «έτοιμη δουλειά», μαζί με τις συντάξεις των αγροτών. Έχει καθηλώσει όλο το σύστημα, δεν δουλεύει τίποτε άλλο στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να πετύχει αυτή την πλασματική εικόνα, την εξαπάτηση. Γι` αυτό υπάρχει τόσο μεγάλη καθυστέρηση από πίσω, πάρα πολλοί τομείς στην έκδοση σύνταξης έπαψαν να λειτουργούν, τους «έριξε» όλους εκεί.

Είναι και εδώ κυβέρνηση πολιτικής απάτης, πέρυσι και πρόπερσι έλεγαν «γιατί δεν δίνετε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους;», τώρα όχι μόνο δεν τα δίνουν αλλά προσπαθούν να βρουν τρόπους να αποφύγουν την καταβολή ή να την μεταθέσει στους επόμενους. Είναι μία διαρκής πασαρέλα υποσχέσεων που συνεχώς διαψεύδονται.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο