ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020

Δ. Ζερβουδάκης: Ανύπαρκτες οι σχέσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με τους καλλιτέχνες της πόλης


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Ζερβουδάκης: Ανύπαρκτες οι σχέσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με τους καλλιτέχνες της πόλης

Για τις ανύπαρκτες σχέσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης με τον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης μίλησε Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος με αφορμή την μυστική εν πλω συναυλία που διοργάνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης πριν λίγες μέρες.


«Δεν μπορεί αυτή η πόλη με αυτή την ιστορία να δημιουργεί τέτοια ελλείμματα στην ελευθερία της έκφρασης. Δεν μπορεί κανείς να διαχειρίζεται την πόλη σα να είναι ιδιοκτησία του» σημείωσε στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου υπενθυμίζοντας πως αν και εδώ και πολύ καιρό βρίσκεται σε ισχύ ένα μνημόνιο συνεργασίας από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου η στάση της νέας δημοτικής αρχής είναι «αχαρακτήριστη» καθώς όπως είπε «βρίσκουμε κλειστές πόρτες».

Αίτημα των μουσικών της πόλης είναι να δοθούν δημοτικοί και δημόσιοι χώροι μέσω του Συλλόγου στους καλλιτέχνες για να αναθερμανθεί η εργασία στον κλάδο.«Η απαξία της δημοτικής αρχής χρόνια τώρα σε βάρος του καλλιτενχικού κόσμου της πόλης είναι προσβλητική. Πρέπει να σταματήσει αυτό το κακό. Πρέπει η κοινωνία να βγει μπροστά και να ζητήσει οι δημόσιοι χώροι να ανοίξουν στους καλλιτέχνες της πόλης» δήλωσε ακόμη ο κ. Ζερβουδάκης φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες χώρες της Ευρώπης στις οποίες τα πράγματα λειτουργούν πολύ διαφορετικά.

Μίλησε ακόμη για τα χρήματα που έχουν μείνει αδιάθετα και προορίζονταν να δοθούν ως επίδομα στους καλλιτέχνες που χτυπήθηκαν από την κρίση του κορονοϊού. «Ακούσαμε την γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας να λέει ότι υπάρχουν αδιάθετα 24.000 ευρώ επιδόματα για καλλιτέχνες που υποτίθεται δεν πήγαμε να τα πάρουμε γιατί αδιαφορούμε. Ποιος αδιαφορεί; Αυτό δεν ισχύει» σημείωσε συγκεκριμένα τονίζοντας ότι «οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί δεν εκπληρώνονται, δεν τις έχουν οι μουσικοί γιατί ο κλάδος έχει χτυπηθεί από την ανεργία και πριν τον κορονοϊο. Πρέπει να αλλάξουν οι προϋποθέσεις έτσι ώστε και το συνολικό ποσοστό των ανθρώπων που θίχτηκε από τον κορονοϊό να μπορέσει να λάβει μέσω βεβαιώσεων των οικείων σωματείων το βοήθημα».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο