ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Τρίτη, 18 Αυγούστου 2020

Γ. Καββαθάς: Το κλείσιμο στις 12 ξεχειλίζει το ποτήρι της καταστροφής


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Καββαθάς: Το κλείσιμο στις 12 ξεχειλίζει το ποτήρι της καταστροφής

Η εστίαση, ο μεγαλύτερος κλάδος της ελληνικής οικονομίας με 330.000 εργαζόμενους και 80.000 επιχειρήσεις, έχει ήδη χάσει 60% του τζίρου του και τα νέα μέτρα με το κλείσιμο τα μεσάνυχτα θα οδηγήσουν σε απώλεια ενός νέου 20%, ο ένας στους πέντε είναι πιθανό να οδηγηθεί στο λουκέτο, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


Με τις τελευταίες αποφάσεις απαγόρευσης λειτουργίας της εσίασης, ουσιαστικά οδηγείται σε lockdown μεγάλο κομμάτι του κλάδου, μπαρ, κλαμπ, κέντρα διασκέδασης, χώροι εκδηλώσεων, είπε ο κ. Καββαθάς.

Ταυτόχρονα περιορίζεται και η λειτουργία εστιατορίων, μεζεδοπωλείων, ταβερνών, πιτσαριών, κτλ., ως τις 24.00. Στην πράξη, αυτό σημαίνει κλείσιμο κουζίνας στις 23.00-23.15. Η μείωση του κύκλου εργασιών σε αυτόν τομέα θα είναι της τάξης του 20%, όταν έχει ήδη μειωθεί 60%.

Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της καταστροφής του κλάδου, που έρχεται από δεκαετή οικονομική κρίση και τεράστια προβλήματα. Το 2017, 2018 και 2019 είχε «ισορροπήσει» η κατάσταση, έρχεται τώρα το 2020 η πανδημία και δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον μεγαλύτερο κλάδο της ελληνικής οικονομίας, με 330.000 εργαζόμενους και 80.000 επιχειρήσεις. Τα λουκέτα μπορεί να φτάσουν και το 20% του κλάδου, όπως εκτίμησε.

Φυσικά, το λουκέτο είναι η τελευταία επιλογή του επαγγελματία, πρώτη είναι ο περιορισμός των εργαζόμενων ή η τοποθέτησή τους σε αναστολή, όπως επιτρέπεται για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και σε δεύτερο στάδιο, να προχωρήσει σε απολύσεις. Και ούτε το ένα ούτε το άλλο ευνοούν την οικονομία, φτωχοποιημένοι μισθωτοί σημαίνουν φτωχή επιχειρηματικότητα, μείωση κατανάλωσης, όπως τόνισε ο κ. Καββαθάς.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο