ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020

«Η θέση μας δεν αλλάζει, άνοιγμα τις Κυριακές θα ήταν καταστροφικό»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Η θέση μας δεν αλλάζει, άνοιγμα τις Κυριακές θα ήταν καταστροφικό»

Στην Πλάκα, το Μοναστηράκι, την Ακρόπολη, οι τοπικοί σύλλογοι συμφώνησαν σε άνοιγμα τις Κυριακές, αλλά η γενική μας θέση δεν αλλάζει, λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές θα ήταν καταστροφική, τόνισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Ανδρέα Πετρόπουλο.


Ο κόσμος δεν ψωνίζει όχι επειδή του λείπει χρόνος, αλλά επειδή του λείπουν χρήματα, το έχουμε πει επανειλημμένα, σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου για την απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Δεν είμαστε υπέρ του ανοίγματος καταστημάτων τις Κυριακές, θα συμπιεστούν ακόμη περισσότερο οι μικρομεσαίοι υπέρ των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων, super market και mall. Για την Πλάκα, το Μοναστηράκι και την Ακρόπολη ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου συμφώνησε με το άνοιγμα, διευκρίνισε, συνυπολογίζοντας ότι και οι τοπικοί σύλλογοι και σωματεία ήταν υπέρ, καθώς η μείωση του τζίρου τους είναι 90%. Αλλά αυτό δεν αλλάζει την γενική μας θέση, το γενικό άνοιγμα τις Κυριακές θα ήταν καταστροφικό, ενώ και η απλή λογική λέει ότι δεν μπορείς να έχεις έναν εργαζόμενο να δουλεύει επτά ημέρες την εβδομάδα...

Χρειάζεται προστασία δικαιωμάτων, είμαστε υπέρ της 5ήμερης εργασίας, επανέλαβε ο κ. Χατζηθεοδοσίου, σημειώνοντας ότι πρώτο το ΕΕΑ μίλησε για τον κατώτατο στα 850 ευρώ και η θέση παραμένει. Το κύριο κόστος, υπογράμμισε, δεν είναι οι μισθοί αλλά το μη μισθολογικό κόστος, φορολογικό, ασφαλιστικό κ.ά.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο