ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ | Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020

Π. Φιλιππίδης: Μείωση 50% του τζίρου σε σχέση με πέρυσι – Κίνδυνος για λουκέτα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Φιλιππίδης: Μείωση 50% του τζίρου σε σχέση με πέρυσι – Κίνδυνος για λουκέτα

«Μαύρη» χαρακτήρισε την εικόνα της αγοράς ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο κ. Παντελής Φιλιππίδης σχολιάζοντας τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την οικονομία έκανε λόγο για μέτρα «παλιάς κοπής που δεν μπορούν να βοηθήσουν την αγορά».


«Δυστυχώς η κατάσταση είναι τραγική, μιας και παλεύουμε σε πολύ υψηλά επίπεδα μείωσης τζίρου. Η αγορά κινείται στο 50% του περσινού τζίρου και μην ξεχνάτε ότι πέρυσι δεν ήταν μια καταπληκτική χρονιά. Οι επιχειρήσεις συσσωρεύουν προβλήματα και τίποτα παραπάνω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φιλιππίδης.

Σε σχέση με τα μέτρα που έχει λάβει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ο ίδιος δήλωσε ότι «από τον Απρίλιο έλεγα ότι αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα «θα χτυπήσουμε στο ντουβάρι»» και «δυστυχώς τα μέτρα που ελήφθησαν ήταν παλιάς κοπής και δεν βοήθησαν την αγορά».

«Από τις ημέρες του λοκνταουν στείλαμε επιστολή στην κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα με την οποία επιδεικνύαμε έναν τρόπο-σανίδα σωτηρίας για τις επιχειρήσεις. Γνωρίζαμε ότι όταν θα ανοίγαμε τα πράγματα θα ήταν τραγικά. Τα μέτρα θα έπρεπε να είναι οριζόντια, δεν μπορείς να διακρίνεις σε μια τέτοια περίοδο ποιους θα σώσεις και ποιους όχι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για «χρήμα στην αγορά» ο πρόεδρος του ΕΣΘ σχολίασε δηκτικά ότι «λεφτά μοιράζουν και λεφτά δεν βλέπουμε στην πραγματική οικονομία». Πρόσθεσε επίσης ότι «ήδη το ντόμινο έχει ξεκινήσει, μαγαζιά στην πόλη κλείνουν και ήδη υποχρεώσεις που δεν πληρώνονται δημιουργούν πρόβλημα και στους υπολοίπους».

Κληθείς να σχολιάσει την κυβερνητική απόφαση για ακύρωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε ότι «μας αιφνιδίασε η ακύρωση της ΔΕΘ, συμμετέχω στο ΔΣ της ΔΕΘ και το έμαθα από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, δεν το ήξερα καν.  Είχαμε πάρει απόφαση ότι η Έκθεση θα ανοίξει με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας. Πιστεύω ότι θα μπορούσαν να διασφαλιστούν οι όροι για την διεξαγωγή της».

«Το πώς πάρθηκε η κυβερνητική απόφαση δεν μπορώ να το ξέρω, οι επιπτώσεις είναι ότι θα χαθεί ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι του τζίρου. Η πόλη είχε τζίρο περίπου 50 εκατομμύρια την περίοδο των ΔΕΘ. Ήταν μια μεγάλη γιορτή για την πόλη, ήταν ένα εμπορικό γεγονός» τόνισε χαρακτηριστικά.

Καταληκτικά ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε ότι «λύσεις του παρελθόντος δεν μπορούν να βοηθήσουν, με συνταγές του παρελθόντος θα χάσουμε το παιχνίδι».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο