ΕΡΓΑΣΙΑ | Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

Η «βρώμικη δουλειά» έγινε ξανά από τον Γ. Βρούτση, έκλεισαν το μάτι στους εργοδότες


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η «βρώμικη δουλειά» έγινε ξανά από τον Γ. Βρούτση, έκλεισαν το μάτι στους εργοδότες

Σε απόλυτη συνεννόηση με τον Κ. Μητσοτάκη και στη λογική της έκθεσης Πισσαρίδη για το πώς θέλουν να λειτουργεί το «κράτος-επιχείρηση» της ΝΔ ήταν η ρύθμιση Βρούτση για τις υπερωρίες, παρότι αποσύρθηκε, η «βρώμικη δουλειά» έγινε, έκλεισαν το... δεξί μάτι στους ισχυρούς εργοδότες, τους είπαν «προχωράτε, κατανοούμε», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.


Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης είναι ο «λαγός» του Κ. Μητσοτάκη, είναι αυτός που έχει την απόλυτη, κυρίαρχη ευθύνη. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γ. Βρούτσης έχει προσπαθήσει να κάνει την «βρώμικη δουλειά» για τον Κ. Μητσοτάκη, γι` αυτό και δεν έχει απομακρυνθεί, όπως με τα voucher που μέσα στην πανδημία έκαναν «δουλειές». Ο... «μωυσής» τότε φυσικά γνώριζε, είχε δώσει το πράσινο φως, μετά βγήκε και το πήρε πίσω, αλλά η ζημιά είχε γίνει, θύμισε ο κ. Αρβανίτης.

Η έκθεση Πισσαρίδη, σημείωσε, είναι ο νέος ιδεολογικός χάρτης της ακραίας Δεξιάς της Ελλάδας, μέσα βλέπουμε πολλά ζητήματα για τον τρόπο διακυβέρνησης και το μοντέλο δημοκρατίας που θέλουν ο Μητσοτάκης και η ηγετική ομάδα της ΝΔ. Και είναι ενιαία ομάδα, οι «σαμαρικοί», οι «καραμανλικοί», οι «μητσοτακικοί», ίδιο κράμα, όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόσο στα εργασιακά όσο και στα θέματα Κράτους Δικαίου, η έκθεση Πισσαρίδη καθορίζει πλήρως το πώς θα ήθελε η οικογένεια Μητσοτάκη και η παρέα τους να λειτουργεί το «κράτος-επιχείρηση» της ΝΔ.

Νομίζαμε ότι πρόκειται περί... τρολλ, συνέχισε, όταν είδαμε την ρύθμιση για τις υπερωρίες. Δεν μπορεί ένα υπουργείο ή μία νομική ομάδα να μην ξέρουν ότι αντίκειται πλήρως στους ευρωπαϊκούς κανόνες για την εργασία (που δεν είναι... αριστεροί, απλώς στο «βατό» αστικό, συντηρητικό μοντέλο). Τελικά, ο Γ. Βρούτσης το παίρνει πίσω, αλλά υπάρχει η «βρώμικη δουλειά», το κλείσιμο του ματιού στις εργοδοτικές οργανώσεις και τους ισχυρούς παίχτες, τον ΣΕΒ, ότι δηλαδή η κυβέρνηση ιδεολογικά συναινεί σε μία τέτοια αντίληψη. Τους έκλεισε το... δεξί μάτι, τους είπαν «προχωράτε, κατανοούμε». Και αυτό το Προεδρικό Διάταγμα του κ. Βρούτση είναι σε απόλυτη συνεννόηση με τον Κ. Μητσοτάκη και μέσα στο πλαίσιο αντίληψης της έκθεσης Πισσαρίδη. Είναι εκρηκτικός ο συνδυασμός όλων αυτών με το ότι πλέον δεν λειτουργεί το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, πάρα πολύ προβληματικός για τους εργαζόμενους και ιδίως για τις εργαζόμενες μητέρες.

Ο κ. Αρβανίτης εξάλλου αναφέρθηκε και στο θέμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και της αδυναμίας να γίνονται όσα τεστ covid-19 έχει την υποδομή να πραγματοποιήσει, λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων. Και σε αυτή την περίπτωση, «κάνουν τη δουλειά», «κλείνουν το μάτι» σε ιδιώτες και θεραπευτήρια, τους χορηγούς τους δηλαδή, όπως έκαναν και με τα κρεβάτια σε ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών, όταν χωρίς να υπάρχει λόγος διπλασίασαν τις τιμές αντί να τις επιτάξουν και να τις εντάξουν οργανικά στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Η ίδια λογική είναι αυτή που εκδηλώνεται και με το άλλο σκάνδαλο, με τον πλωτό «φράχτη», που αντίκειται στο Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας. Τώρα, το παίρνουν πίσω γιατί δεν μπορούν να το κάνουν. Αλλά και πάλι, η «δουλειά» έγινε, αγοράστηκε ο φράχτης με 500.000 ευρώ. Το Λιμενικό δεν ξέρει τι να τον κάνει, θα τον έχουν λέει για ρυπαντική προστασία. «Ενδεχομένως και για ψάρεμα, για κανένα... καλαμάρι», όπως είπε χαρακτηριστικά. Είναι σκάνδαλο και αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση είναι εταιρεία συμφερόντων.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο