ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Βαρεμένος: Αντί έργων, επικοινωνιακό καρουσέλ στη Θεσσαλονίκη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Βαρεμένος: Αντί έργων, επικοινωνιακό καρουσέλ στη Θεσσαλονίκη

«Το δόγμα ότι μπορείς να τορπιλίσεις ένα έργο όταν στην θέση του μπορείς να στήσεις ένα σώου, αποθεώθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη. Ο αρμόδιος υπουργός βρήκε έτοιμες από την προηγούμενη κυβέρνηση τις εγκαταστάσεις και τον συρμό και έκανε μια βόλτα στο αμαξοστάσιο, μοιράζοντας βίντεο και φωτογραφίες» δήλωσε ο Γ. Βαρεμένος, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ, Τομεάρχης Υποδομών-Μεταφορών, στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Ορθά-Κοφτά»


«Το πολύπαθο όμως μετρό δεν είναι επικοινωνιακό καρουσέλ, με το οποίο μπορείς να αποκρύψεις τον φαύλο κύκλο που άνοιξε με την περσινή απόφαση του Κ. Μητσοτάκη να βάλει φουρνέλο σ’ ένα έργο που θα αποπερατωνόταν ως το τέλος του τρέχοντος έτους, εκτός του σταθμού της Βενιζέλου. Από τον οποίο σταθμό, που επρόκειτο να αποτελέσει ξεχωριστό και μοναδικό σε διεθνές επίπεδο πολιτιστικό και τουριστικό προορισμό, αποφάσισαν να αποσπάσουν ετσιθελικά τα αρχαία, χωρίς να υπάρχει ακόμη εγκεκριμένη μελέτη απόσπασης. Στο μεταξύ, οι εργασίες στο βασικό έργο έχουν παγώσει και μέσα σε ένα έτος πλήρωσαν 13,5 εκατ. € σε αποζημιώσεις, ενώ εκκρεμούν αιτήματα για πολλαπλάσιες αποζημιώσεις. Για να μην πούμε για τις προσφυγές στο ΣτΕ, που οι ίδιοι πυροδότησαν με τις αποφάσεις τους και θα στείλουν το χρονικό ορόσημο παράδοσης του έργου πέρα απ’ το 2023» πρόσθεσε.

Μιλώντας ακόμη για τα εγκαίνια των τεσσάρων μεταχειρισμένων λεωφορείων από τη Λειψία ο κ. Βαρεμένος δήλωσε ότι «για το βασανιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι θεσσαλονικείς με τις αστικές συγκοινωνίες, ο κ. Καραμανλής παρουσίασε το αντίδωρο 4 από ένα σύνολο 18 μεταχειρισμένων λεωφορείων». «Αντί να συνεχίσουν τον διαγωνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, θεραπεύοντας τα όποια νομικά θέματα, προχωρούν σε μπαλώματα. Την ίδια στιγμή, διενεργούν δια του ΟΑΣΘ διαγωνισμό γεμάτο παραδοξότητες, ευρεσιτεχνίες και φωτογραφικές διατάξεις …πολλών megapixel και με τελικό «όραμα» να βρεθεί η Θεσσαλονίκη σε 3-4 χρόνια με μεταχειρισμένα λεωφορεία 20ετίας, με πατέντα επιτελικού κράτους. Αυτή είναι η πράσινη περιβαλλοντική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ως προς τη ρύπανση, στην υπάρχουσα και την μελλοντική, προστίθεται πλέον και η επικοινωνιακή ρύπανση» κατέληξε.
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο