ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020

Γ. Αγγελόπουλος: «Δεν είναι σοβαρό να ανοίγουμε τα σχολεία με τέτοιους όρους»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Αγγελόπουλος: «Δεν είναι σοβαρό να ανοίγουμε τα σχολεία με τέτοιους όρους»

«Δεν μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να ρισκάρει την υγείας της, γιατί κάποιος δεν θέλει να επενδύσει στην δημόσια εκπαίδευση», τόνισε στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο πανεπιστημιακός και πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Αγγελόπουλος, σχετικά με τους όρους στους οποίους κατέληξε η κυβέρνηση να ανοίξουν τα σχολεία.


Στην εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο» και την Ευγενία Χατζηγεωργίου, ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στο τι έχει γίνει σε άλλες χώρες, «οι οποίες έχουν λάβει πάρα πολύ διαφορετικά μέτρα για να θωρακίσουν τα παιδιά, τις οικογένειες τους, τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζόμενους», υπογραμμίζοντας πως «τα σχολεία στην Ελλάδα ανοίγουν με τη λιγότερη δυνατή θωράκιση από όλα τα άλλα εκπαιδευτικά συστήματα».

Σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση του αριθμού των μαθητών/τριών στους χώρους του σχολείου, το οποίο «έπρεπε να είχε προετοιμαστεί», να προσληφθεί προσωπικό καθαριότητας, «όχι με όρους αποκλεισμού έμπειρου προσωπικού», να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης με προσλήψεις εκπαιδευτικών. Διερωτήθηκε δε, αν είναι τόσο δύσκολο να γίνεται θερμομέτρηση και επιμόρφωση στα ζητήματα υγιεινής.

Τα αιτήματα αυτά έχουν απορριφθεί από την κυβέρνηση, οι επιλογές της οποίας, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο γίνονται «με επικοινωνιακά κριτήρια» και «με το κριτήριο του λιγότερου δυνατού δημοσιονομικού κόστους». Ωστόσο, συνέχισε, «δεν μπορεί μια ολόκληρη κοινωνία να ρισκάρει την υγείας της, γιατί κάποιος δεν θέλει να επενδύσει στην δημόσια εκπαίδευση».

«Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, διότι αν δεν είμαστε προετοιμασμένοι αυτό που θα έρθει μπροστά μας θα είναι το χειρότερο», σημείωσε μεταξύ άλλων τονίζοντας πως «δεν είναι σοβαρό να ανοίγουμε τα σχολεία με τέτοιους όρους». «Προφανώς πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία και να προετοιμαστούμε από σήμερα- εφόσον δεν το κάναμε τους προηγούμενους μήνες- ώστε να μείνουν τα σχολεία ανοιχτά με όρους σεβασμού της δημόσιας υγείας», επισήμανε.

Από εκεί και πέρα, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Αγγελόπουλος χαρακτήρισε θετικό που ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται την πόλη, «διότι έρχεται πάρα πολύ σπάνια, συγκριτικά με τον προηγούμενο πρωθυπουργό η παρουσία του στην πόλη θα έλεγα ότι είναι μάλλον πολύ ισχνή».

Για τα ζητήματα που έχει προωθήσει η παρούσα κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, έκανε λόγο για «στρατηγικές ιδιοτέλειας και υπανάπτυξης», φέροντας ως παράδειγμα το μετρό. Είναι «σαφής η κυβερνητική βούληση να σταματήσει το έργο –με διάφορα προσχήματα και να μείνει πίσω ένα πολύ σημαντικό έργο το πόλης», όπως πίσω σύμφωνα με τον ίδιο έχουν μείνει κι άλλα σημαντικά αναπτυξιακά έργα της πόλης.

Κληθείς να αποτιμήσει το έργο του γραφείου πρωθυπουργού, στο οποίο διετέλεσε προϊστάμενος με την προηγούμενη κυβέρνηση, ανέφερε: «Δεν έχω δει απολύτως τίποτα», προσθέτοντας: «το μόνο που έχω δει είναι να διπλασιάζεται το προσωπικό ασφαλείας για την προϊστάμενη του γραφείου και για το ίδιο το γραφείο»

Αναφερόμενος τέλος στο έργο του ΥΜΑΘ, ο κ. Αγγελόπουλος σημείωσε πως «ο κ. Καράογλου έχει μία πολύ ενδιαφέρουσα κοινωνική παρουσία και μέχρι εκεί δυστυχώς εξαντλείται η προσφορά του στα της βορείου Ελλάδος».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο