ΕΡΓΑΣΙΑ | Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2020

Μόνο έτσι θα αντέξουν οι εποχικοί τουρισμού και εστίασης αυτόν τον δύσκολο Χειμώνα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μόνο έτσι θα αντέξουν οι εποχικοί τουρισμού και εστίασης αυτόν τον δύσκολο Χειμώνα

Να εξασφαλιστεί ελάχιστο μηνιαίο εισόδημα ανάλογο της αναστολής σύμβασης, 534 ευρώ, με προσαύξηση 10% για κάθε παιδί, μαζί με δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε τράπεζες και ΔΕΚΟ, προστασία πρώτης κατοικίας, αλλά και πάγωμα του ΕΝΦΙΑ που δεν είναι δυνατόν να ζητείται από ανθρώπους που έκαναν φέτος 30-40 μεροκάματα, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό Γιώργος Χότζογλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.


Έχουμε καταιγίδα από κλείσιμο εποχικών επιχειρήσεων πολύ νωρίτερα από το τέλος της σεζόν, ξενοδοχείων και καταστημάτων εστίασης, γιατί δεν είχαν αντικείμενο. Έτσι, εκ των πραγμάτων οι εργαζόμενοι παίρνουν απόλυση στα χέρια τους, καταγγελία σύμβασης ορισμένου χρόνου, με την οποία πηγαίνουν στον ΟΑΕΔ.

Εμείς πετύχαμε να μην ξεκινήσει το ταμείο ανεργίας από τον Σεπτέμβριο. Ακόμη και με καταγγελία σύμβασης, να έχουμε την δυνατότητα μονομερώς να κάνουμε αναστολή σύμβασης για τον Σεπτέμβριο, ώστε να ξεκινήσει έναν μήνα αργότερα το επίδομα ανεργίας και να πάρουμε πιο πολλούς μήνες επιδότηση. Θύμισε μάλιστα ότι το επίδομα ανεργίας για τους εποχικούς του κλάδου που ήταν έξι μηνών, με τους μνημονιακούς νόμους περιορίστηκε στους τρεις μήνες.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κατάσταση με τα 400άρια και τα 500άρια, να δίνουμε κάθε μήνα αγώνα, δεν μπορεί να γίνει οικογενειακός προγραμματισμός, κάποιος να προγραμματίσει την ζωή του. Έχουμε κάνει την πρότασή μας στο υπουργείο Εργασίας από την προηγούμενη εβδομάδα για εξασφάλιση αξιοπρεπούς ελάχιστου μηνιαίου εισοδήματος αντίστοιχο των 534 ευρώ της αναστολής σύμβασης και προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε τέκνο, μέχρι τον Απρίλιο του 2021. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε αυτόν τον δύσκολο Χειμώνα.

Παράλληλα, δυνατότητα ρύθμισης οφειλών σε ΔΕΚΟ, δάνεια, προστασία πρώτης κατοικίας, πάγωμα ΕΝΦΙΑ -γιατί δεν μπορεί να μας στέλνουν χαρτιά να πληρώσουμε ΕΝΦΙΑ όταν έχουμε κάνει 30-40 μεροκάματα όλο τον χρόνο, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χότζογλου.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη στο συνδεδεμένο ηχητικό απόσπασμα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο