ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Κινητοποιήσεις των υγειονομικών ενόψει της παρουσίας Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κινητοποιήσεις των υγειονομικών ενόψει της παρουσίας Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη οι υγειονομικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της πόλης, διεκδικώντας προσλήψεις και αύξηση του προϋπολογισμού για την δημόσια υγεία. Για τα αιτήματα του κλάδου μίλησε στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο το μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων ΑΧΕΠΑ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, Ελένη Μπακιρλή.


Η κ. Μπακιρλή τόνισε ότι οι συνθήκες στις οποίες εργάζονται τους εκθέτουν σε χημικούς και βιολογικούς παράγοντες τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο να μην παίρνουν ακόμα και οι ειδικότητες το επίδομα επί κινδύνου εργασίας. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ένταξης τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά.

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα κρεβάτια που υπάρχουν σε ΜΕΘ δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο σύνολο τους γιατί δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό, ενώ μεγάλο κομμάτι του προσωπικού στις ΜΕΘ είναι συμβασιούχοι, με αβέβαιο εργασιακό μέλλον.

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ, καθώς οι 4.500 επικουρικοί που λένε ότι προσελήφθησαν είναι σταγόνα στον ωκεανό, συμπληρώνοντας ότι η υποστελέχωση είναι μεγάλη.

Την Παρασκευή το πρωί έχει προαναγγελθεί στάση εργασίας και πορεία στις 8:30 από το Ιπποκράτειο προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, ενώ το Σάββατο, ημέρα ομιλίας του Κ. Μητσοτάκη, στις 18:30 απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία της ΧΑΝΘ, έξω από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο