ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Δ. Σελέκος: Ο νόμος Κεραμέως αποτελεί χτύπημα στην ιδιωτική και την δημόσια εκπαίδευση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Δ. Σελέκος: Ο νόμος Κεραμέως αποτελεί χτύπημα στην ιδιωτική και την δημόσια εκπαίδευση

«Όταν το Υπουργείο αίρει την εποπτεία στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών, ο εκπαιδευτικός υπό τον φόβο της απόλυσης γίνεται ευάλωτος και υποχρεώνεται να υποκύψει στις πιέσεις και να βάλει τους βαθμούς που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης» εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΙΕΛΒΕ Δ.Σελέκος μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» για τις επιπτώσεις του νόμου Κεραμέως για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τόσο στην ιδιωτική όσο και στη δημόσια εκπαίδευση.


«Ο συγκεκριμένος νόμος είναι τόσο κακογραμμένος καθ` υπόδειξη των σχολαρχών ενώ παράλληλα δεν έχει βγει ακόμη εγκύκλιος για το πως θα αντιμετωπίσει το σχολείο τα προβλήματα που αυτός δημιουργεί. Αποτέλεσμα αυτού είναι οι σχολάρχες να μειώνουν αυτοβούλως το ωράριο των συμβάσεων των εκπαιδευτικών, να απολύουν προσωπικό, να προσλαμβάνουν νεότερο-φθηνότερο προσωπικό. Ο νόμος τους δίνει τη δυνατότητα να αξιολογήσουν πέρα και πάνω από τα κριτήρια του Ινστούτου Εκπαιδευτικής Πολτιικής έναν εκπαιδευτικό και να τον απολύσουν με το στίγμα π.χ. του ανίκανου και να σταματήσουν την επαγγελματική σταδιοδρομία στο μέλλον» πρόσθεσε.

Η τριμελής επιτροπή δικαστών που επόπτευε καταργείται και κανείς, όπως είπε, «δεν μπορεί να ξέρει για ποιο λόγο απολύεται ένας εκπαιδευτικός, ποιος απολύεται και ποιος εργάζεται». «Με το νόμο Κεραμέως ο εκπαιδευτικός υποχρεούται για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του να πάει στα δικαστήρια, να υποστεί έναν πολύχρονο δικαστικό αγώνα, δαπανηρό, χωρίς να γνωρίζει αν όταν και εφόσον δικαιωθεί μετά από χρόνια θα έχει τη δυνατότητα να ξαναεργαστεί» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΙΕΛΒΕ η ΟΙΕΛ θα προσφύγει στο ΣτΕ εξαντλώντας το νομικό οπλοστάσιο που υπάρχει. Επιπλέον, όπως ειπε ο κ. Σελέκος, «η Ομοσπονδία έχει έρθει σε επαφή με ευρωβουλευτές για να ζητήσουμε από τη Κομισιόν να σταματήσει την αντιστοίχηση των ελληνικών τίτλων σπουδών, γιατί ένα τίτλος αγορασμένος δεν είναι αξιόπιστος και δημιουργεί προβλήματα αξιοπιστίας όλων των τίτλων των δημόσιων σχολείων». «Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να καταργηθεί ο νόμος που καταστρέφει και την ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση».

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο