ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Έφη Λατσούδη: Οι αιτίες της φωτιάς στη Μόρια είναι πολιτικές


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Έφη Λατσούδη: Οι αιτίες της φωτιάς στη Μόρια είναι πολιτικές

Για την επίγεια κόλαση της Μόριας μίλησε Στο Κόκκινο η Εφη Λατσούδη, η «ψυχή» του πρότυπου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων που λειτουργεί στον πρώην κατασκηνωτικό χώρο του ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης, μετά και την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ από την πυρκαγιά η οποία ξέσπασε χθες βράδυ εκεί με αποτέλεσμα ο βίος χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών να γίνει περαιτέρω αβίωτος και πιο μαρτυρικός αφού πλέον οι εξαθλιωμένοι αυτοί άνθρωποι βρίσκονται διασκορπισμένοι στα χωράφια γύρω από τα αποκαΐδια χωρίς τίποτα και όσοι προχώρησαν προς τη Μυτιλήνη ήρθαν αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις.


Η κα Λατσούδη στην Ευγενία Λουπάκη μίλησε για όλα όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια ώστε το ΚΥΤ στη Μόρια να μην υπάρχει, κάτι που διαρκώς επαναλαμβάνει, και τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν ανθρώπινα θύματα.

Ο καταυλισμός αυτός όπως είπε «προσβάλει οποιαδήποτε ανθρώπινη ύπαρξη» σημείωσε η κα Λατσούδη και τόνισε ότι «ταυτόχρονα αυτό το κόστος πληρώνουμε ότι εξαθλιώνουμε ανθρώπους σε τέτοιο βαθμό, εξαθλιώνουμε τις κοινωνίες μας που ζουν δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους που υποφέρουν». «Δεν είναι μόνο η φωτιά της Μόριας, είναι η φωτιά της ξενοφοβίας, του ρατσισμού, των επιθέσεων» σημείωσε χαρακτηριστικά.

H κα Λατσούδη τόνισε την ανάγκη της μεταφοράς των προσφύγων και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ώστε να μπορέσουν να συνεχίζουν τη ζωή του, αφού αυτό πραγματικά θα τους ανακούφιζε, εντούτοις υπάρχει ανάγκη να σκεφτούμε και εμείς και η Ευρώπη το Προσφυγικό πολύ πιο συνολικά και πολύ πιο σοβαρά για να μην πετάμε ανθρώπους δεξιά και αριστερά και να προετοιμαστούμε και εμείς και οι κοινωνίες μας για ένα φαινόμενο, ένα πολιτικό ζήτημα, που είναι σύνθετο και δεν είναι απλό.

Η κα Λατσούδη εξήγησε ότι ο χώρος φιλοξενίας στο πρώην ΠΙΚΠΑ είναι υπό συνεχείς απειλές από διάφορες αρμόδιες αρχές εντούτοις έχουν καταφέρει να φιλοξενούν και ανήλικους και να κάνουν και τεστ για τον κορονοϊό μέσω του νοσοκομείου της πόλης.

Όπως μάλιστα είπε το νησί βράζει στον κορονοϊό και δεν είναι οι πρόσφυγες που τον έφεραν.

Η κα Λατσούδη επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι αιτίες της φωτιάς είναι πολιτικές. Όταν συσσωρεύεις τόσους πολλούς ανθρώπους αυτά είναι αυτονόητα πράγματα, είπε, και τόνισε ότι οι άνθρωποι εκεί ζουν με λοκ ντάουν από τον Μάρτη.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο