ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Θ. Αβραάμ: H φωτιά στη Μόρια είναι μια προαναγγελθείσα τραγωδία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Θ. Αβραάμ: H φωτιά στη Μόρια είναι μια προαναγγελθείσα τραγωδία

Για τη φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια την οποία χαρακτήρισε προαναγγελθείσα τραγωδία μίλησε Στο Κόκκινο ο δημοσιογράφος Θράσος Αβραάμ και εξήγησε ότι η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα απολύτως μέτρο για να προστατέψει αυτούς τους ανθρώπους ούτε από τον κορονοϊό.


Στην Ευγενία Λουπάκη ο κ. Αβραάμ θύμισε ότι τον περασμένο Μάρτιο οι πρόσφυγες και οι μετανάστες στο ΚΥΤ της Μόριας είχαν φτάσει τις 21.000 ενώ η χωρητικότητα ήταν για 3.300 ανθρώπους. Αυτή τη στιγμή εκεί ζουν 13.000 άτομα, όπως τόνισε ο δημοσιογράφος, μετά την αναχώρηση ανθρώπων που έχουν πάρει άσυλο και μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα.

O κ. Αβραάμ μίλησε και για τη δομή που κατασκευάστηκε εκεί και εξοπλίστηκε με έξοδα της ολλανδικής κυβέρνησης και εγκαινιάστηκε από την προέδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου και παρουσία καναλιών. Όμως δεν λειτούργησε ποτέ καθώς είχε μείνει χωρίς προσωπικό με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης, του Υπ. Υγείας και του Υπ. Μετανάστευσης. Ένα τμήμα και αυτής της δομής κάηκε από την πυρκαγιά, εξήγησε ο δημοσιογράφος.

Το 90% της δομής έχει πλέον καταστραφεί ολοσχερώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική εξήγησε ο κ. Αβραάμ και αυτό αφορά και τον χώρο του ΚΥΤ αλλά και τα γύρω χωράφια όπου διέμεναν οι άνθρωποι σε αυτοσχέδια καταλύματα.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο