ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020

Ν. Κωνσταντίνου: «Γιατί να πάρουμε δανεικά; Η κυβέρνηση μας έριξε στα χαρακώματα»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Ν. Κωνσταντίνου: «Γιατί να πάρουμε δανεικά; Η κυβέρνηση μας έριξε στα χαρακώματα»

Για την πολυήμερη απεργία που διοργανώνει το ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης) από τις 16 έως 22 Σεπτεμβρίου μίλησε Στο Κόκκινο η πρόεδρος του φορέα Νίκη Κωνσταντίνου και εξήγησε ότι αιτία για το λοκ ντάουν είναι η τραγική κατάσταση που έχει προκύψει.


Δεν μπορούμε να κρατήσουμε τα μαγαζιά και τους εργαζόμενους τόνισε η κα Κωνσταντίνου στον Στάθη Σχινά και σημείωσε ότι 150.000 εποχικοί εργαζόμενοι δεν βρήκαν δουλειά και δεν θα μπορέσουν να μπουν στο ταμείο ανεργίας και να συντηρήσουν με το επίδομα τις οικογένειες τους, και αυτό αφορά περίπου μισό εκατομμύριο συνανθρώπους μας.

Η κα Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις επιπτώσεις που είχαν τα μέτρα που δεν πήρε ή τα λάθος μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση και τόνισε πως το καλοκαίρι μπήκαν χιλιάδες τουρίστες στη χώρα χωρίς έλεγχο. Ενώ τώρα τα μαγαζιά λειτουργούν με μισό ωράριο αφού κλείνουν στις δώδεκα τα μεσάνυχτα και με μισά τετραγωνικά λόγω αποστάσεων.

Η πρόεδρος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμιά μέριμνα από την κυβέρνηση να καλυφθούν οι ζημιές και τα κόστη από την απώλεια εισοδήματος.

Και ζητούν να καταργηθεί για φέτος η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος στο 100%. Ποιος θα το δώσει, αναρωτήθηκε και σημείωσε ότι υπάρχουν ακάλυπτες επιταγές καθώς τα μαγαζιά έκλεισαν λόγω κορονοϊού αλλά οι επιταγές έτρεχαν και οι προμηθευτές είναι 35.000 επιχειρήσεις. Αυτοί οι άνθρωποι πως θα επιβιώσουν αναρωτήθηκε η κα Κωνσταντίνου.

Σημείωσε ότι οι τράπεζες ακόμα δεν τα έχουν βρει με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης και οι περισσότεροι καταστηματάρχες μετά και τη δεκαετή κρίση αδυνατούν να δανειστούν.

«Γιατί να πάρουμε δανεικά; Η κυβέρνηση μας έριξε στα χαρακώματα» σημείωσε και τόνισε την ανάγκη οικονομικής στήριξης του κλάδου.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο