ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Β. Κατριβάνου: Να κλείσει η Μόρια και να αναλάβει το μερίδιο της η Ευρώπη


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Β. Κατριβάνου: Να κλείσει η Μόρια και να αναλάβει το μερίδιο της η Ευρώπη

Για την επίγεια κόλαση του ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου, τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες και για το γεγονός ότι οι πιο ευάλωτοι έχουν απέναντι τους και την Αστυνομία και την τοπική κοινωνία μίλησε Στο Κόκκινο Βασιλική Κατριβάνου, ψυχολόγος πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εργάζεται στο «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες».


Στην Ευγενία Λουπάκη η κα Κατριβάνου τόνισε πως βλέπουμε άνθρωπους διωγμένους από τον τόπο τους λόγω πολέμου και τώρα στη Λέσβο, στη Μόρια να ξανατρέχουν κουβαλώντας τα παιδιά και λιγοστά μπαγκάζια τους, να κοιμούνται στον δρόμο 13.000 άνθρωποι σε περίοδο κορονοϊού.

Ταυτόχρονα να έχουν απέναντι τους τα ΜΑΤ και εναντίον τους και τους κατοίκους του νησιού, μια τραγική κατάσταση και εγκληματική, όπως και οι απάνθρωπες συνθήκες στη Μόρια και ήταν έτσι από την αρχή της «δεν άρχισε τώρα η Μόρια, έχει δύο κυβερνήσεις»  σημείωσε η κα Κατριβάνου.

Η πρώην βουλευτής τόνισε την ανάγκη να κλείσει η Μόρια, να μεταφερθούν οι άνθρωποι στην ενδοχώρα και να πάρει και η Ευρώπη το μερίδιο της και να γίνει μια τομή ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα της Μόριας και της στοίβαξης των ανθρώπων και όχι να προχωρήσουμε σ’ ένα μεγαλύτερο έγκλημα που είναι η δημιουργία κλειστών κέντρων δηλαδή φυλακών, που οι συνθήκες θα είναι ακόμα χειρότερες.

H κα Κατριβάνου επισήμανε ότι είναι εγκληματικό να κρατούνται οι αιτούντες άσυλο, καθώς αυτό είναι το ύστατο και κατ` εξαίρεση μέτρο καθώς μάλιστα μαθαίνει τις τοπικές κοινωνίες να αντιμετωπίζουν αυτούς τους ανθρώπους ως εισβολείς και ότι πρέπει να είναι κρατούμενοι.

Είναι η ώρα που δεν μπορεί κανείς να παραμένει θεατής, τόνισε χαρακτηριστικά και επισήμανε ότι είναι ανάγκη να μεταφερθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι στην ενδοχώρα. Η άρνηση της κυβέρνησης για κάτι τέτοιο είναι εγκληματική και τραγική, σημείωσε.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο