ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Π. Χριστόφας: Λύση είναι μόνο η αποσυμφόρηση της Λέσβου – Δεν πάει άλλο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Π. Χριστόφας: Λύση είναι μόνο η αποσυμφόρηση της Λέσβου – Δεν πάει άλλο

«Δεν πάει άλλο πια εδώ» επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ο Παναγιώτης Χριστόφας, περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο» με αφορμή την ολοσχερή καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου και την κατάσταση που επικρατεί εκεί με χιλιάδες εξαθλιωμένους ανθρώπους να ζουν κυριολεκτικά στον δρόμο.


Ο κ. Χριστόφας στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη μίλησε για την επιζήμια κατάσταση και για τους πρόσφυγες και για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού καθώς οι διαδικασίες για τους αιτούντες άσυλο γίνονται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και το αίτημα της αποσυμφόρησης είναι το κυρίαρχο.

Μας κουνάνε το δάχτυλο και θέλουν να μας επιβάλλουν σαν μοναδική λύση τις κλειστές δομές τόνισε ο κ. Χριστόφας. Και εξήγησε ότι η πυρκαγιά ή ο εμπρησμός στη ζούγκλα της Μόριας μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή σε ανοιχτή ή σε κλειστή δομή, άρα το ανοιχτή ή κλειστή δομή είναι ψευτοδίλημμα.

«Το πρόβλημα είναι ο υπερπληθυσμός οι άθλιες συνθήκες που ζουν αυτοί οι άνθρωποι, που επιβαρύνουν και τον ντόπιο πληθυσμό φυσικά» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Μέσα στην πανδημία όταν προσπαθείς να τους συνωστίσεις και από τη μία και από την άλλη δίνεις οδηγίες για να έχουμε κρατούνται αποστάσεις, όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα» σημείωσε.

Ο κ. Χριστοφάς τόνισε ότι το τελευταίο εξάμηνο ίσως και λόγω της πανδημίας ήταν εξαιρετικά μειωμένες οι ροές και ήταν ευκαιρία να γίνει αποσυμφόρηση των δομών στα νησιά που σηκώνουν όλο το βάρος. Αυτό όμως δεν έγινε. Και χθες το κλιμάκιο της κυβέρνησης δεν έδωσε λύσεις. Το μόνο θετικό ότι πήραν τα ανήλικα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που είναι 400 παιδιά. Για όλα τα άλλα ο κ. Μηταράκης μας κουνάει το δάχτυλο, είπε χαρακτηριστικά.

Μια ολόκληρη ήπειρος, η Ευρώπη, έχει κλέισει τα μάτια της και προς εμάς και προς αυτούς τους ανθρώπους, σημείωσε, και τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ψυχραιμία και για να βρεθεί στέγη γι` αυτούς τους ανθρώπους με τη βοήθεια κρατικών και αυτοδιοικητικών αρχών.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο