ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020

Χ. Σπίρτζης: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στη Λέσβο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Χ. Σπίρτζης: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μεταβαίνει στη Λέσβο

Για το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που θα μεταβεί στη Λέσβο στη Μόρια για να αναδείξει όλες τις πτυχές του τόσο σοβαρού ζητήματος μίλησε μεταξύ άλλων Στο Κόκκινο ο Χρήστος Σπίρτζης, βουλευτής Α’ Ανατολικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και νέος τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΚΟ. Το κλιμάκιο στο οποίο μετέχει και ο κ. Σπίρτζης αποτελείται από τον γραμματέα του κόμματος, Δημήτρη Τζανακοπουλο, τον τομεάρχη Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργο Ψυχογιό, τον τομεάρχη Εσωτερικών, Κώστα Ζαχαριάδη, τον πρώην υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστα Αρβανίτη.


Στον Στάθη Σχινά ο κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι δυστυχώς έχουμε μια κυβέρνηση που δεν περιορίζεται στην άσκηση της συντηρητικής πολιτικής της, αλλά δυστυχώς καταπατά συνταγματικές προβλέψεις και συνταγματικές επιταγές και μάλιστα σε θέματα που είναι πολύ ουσιαστικά, πολύ ψηλά στην ατζέντα μιας αστικής δημοκρατίας, μιας ευρωπαϊκής δημοκρατίας και ένα από αυτά είναι και το θέμα των συγκεντρώσεων, των διαδηλώσεων και το πως μπορεί μια κοινωνία να εκφράσει οργανωμένα ή μη μια διαμαρτυρία.

Όπως σημείωσε ο τομεάρχης η Νέα Δημοκρατία πάρα την αντισυνταγματικότητα του λεγόμενου νόμου Χρυσοχοΐδη αποφάσισε να τον εφαρμόσει και ξεκίνησε από τη διαμαρτυρία που διοργανώνουν καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον πολιτισμό. 

«Θα δούμε πόσο σκληρά θα αντιμετωπίσει την κοινωνία η Νέα Δημοκρατία. Αυτό που έχει δείξει μέχρι τώρα είναι ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα είτε πολιτικό είτε δημοκρατίας να αντιμετωπίζει τις κοινωνικές εκφράσεις με απαράδεκτο τρόπο» εξήγησε.

Μάλιστα θύμισε πως αυτό το είδαμε λίγους μήνες πριν όταν έγινε κυριολεκτικά απόβαση των ΜΑΤ και δυνάμεων καταστολής στα νησιά του βορείου Αιγαίου και έτσι η ΝΔ θερίζει τους σπόρους που έριξε και προεκλογικά και στη συνέχεια και στο θέμα του Προσφυγικού και στο θέμα του δόγματος «νόμος και τάξη» που έγινε «τρόμος και πάταξη» και στα θέματα της οικονομίας και της ανάπτυξης και στα εθνικά θέματα που τώρα έχουμε μπροστά μας επισήμανε ο κ. Σπίρτζης.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο