ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020

Φ. Βασιλακόπουλος: Δημιουργούν εικονική πραγματικότητα για το άνοιγμα των σχολείων


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Φ. Βασιλακόπουλος: Δημιουργούν εικονική πραγματικότητα για το άνοιγμα των σχολείων

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση για το Δημόσιο σχολείο, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30, στο προαύλιο του 6oυ- - 11ου ΓΕΛ Πάτρας (είσοδος από Νόρμαν).


Με αφορμή την εκδήλωση «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» μίλησε ο γραμματέας της Ένωσης, Φώτης Βασιλακόπουλος.

Αναφερόμενος στο επικείμενο άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ο κ. Δημακόπουλος είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η έναρξη γίνεται με πάρα πολλά προβλήματα τα οποία είναι πολυδιάστατα. Αυτούς τους έξι μήνες δεν έχει γίνει τίποτα. Το βασικό κι έντονα τονισμένο είναι μόνο η χρήση της μάσκας. Δηλαδή το Υπουργείου έχει βάλει ως προμετωπίδα, ως κύριο θέμα μόνο την χρήση της μάσκας. Το βασικό που ζητάμε ως εκπαιδευτικό κίνημα είναι μέχρι 15 μαθητές ανά τμήματα, αραίωμα δηλαδή των μαθητών και αποστάσεις ασφαλείας. Αυτά για να μπορέσουν να συμβούν πρέπει να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, καθηγητών και δασκάλων, όπως επίσης και καθαριστριών.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα και με σύμμαχο τα κανάλια βγαίνουν και λένε ότι θέλουν χωρίς να έχουν κάποιον αντίλογο. Ο κόσμος όμως ζει στην πραγματικότητα και βλέπει πως είναι τα πράγματα. Ο κόσμος ανησυχεί και δημιουργείται κίνημα των γονέων και της κοινωνίας για τα ασφάλεια των παιδιών. Αντιλαμβάνονται ότι δεν υπάρχουν υγειονομικά μέτρα, δεν υπάρχουν καθαρίστριες, δεν υπάρχει το απαραίτητο υλικό και δεν γίνεται κάτι για το αραίωμα των σχολείων».

Σε σχετική ανακοίνωση για την εκδήλωση αναφέρονται τα εξής: "Εν μέσω πανδημίας, ύφεσης και όξυνσης των οικονομικών-κοινωνικών προβλημάτων, η κυβέρνηση, αντί να παίρνει μέτρα ώστε να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας-παιδείας και να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς, νομοθέτησε:

• την κατάργηση μαθημάτων

• την αύξηση των εξετάσεων στο σχολείο

• την αύξηση των μαθητών ανά τάξη

• προσπαθεί με κάθε τρόπο να καθιερώσει την τηλεκπαίδευση, ενώ αρνείται να προχωρήσει στο στοιχειώδες και βασικότερο μέτρο που θα προστατεύσει την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών:

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΝΑ ΤΑΞΗ

Οι απαντήσεις στα παραπάνω ζητήματα δεν μπορεί παρά να είναι συλλογικές και αγωνιστικές. Ας ξεκινήσουμε να τις δίνουμε..!
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

-Νόμος Κεραμέως: Νέα αναλυτικά προγράμματα με εξαφάνιση ειδικοτήτων και μαθημάτων καλλιτεχνικών-κοινωνικών -οικονομικών επιστημών- εξετάσεις - τράπεζα θεμάτων

-Τηλεκπαίδευση είναι εφικτή; είναι επιθυμητή; - Σπύρος Μαρκέτος, Καθηγητής Ιστορίας, Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ

-Άνοιγμα σχολείων: Προστασία της υγείας– Τάσος Γιακουμής, Γενικός γιατρός, μέλος ΕΙΝΑ.

-Ένωση Γονέων Ν. Αχαΐας– Πρόεδρος Τίμος Πατρινός,

Ας ενώσουμε τις φωνές μας εκπαιδευτικοί και γονείς, για το καλό των παιδιών μας και ας διεκδικήσουμε το σχολείο του 21ου αιώνα που αξίζουμε και που έχει ανάγκη η κοινωνία και η εποχή μας."




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο