ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2019

Μπουτάρης – Ζέρβας: Περασμένα ξεχασμένα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Μπουτάρης – Ζέρβας: Περασμένα ξεχασμένα

Ιάσων Μπάντιος - Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του απερχόμενου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, με τον νέο δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, στο δημαρχείο, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης.


Τον κ. Ζέρβα συνόδεψαν στη συνάντηση οι τρεις μέχρι πρότινος υποψήφιοι δήμαρχοι Μάκης Κυριζίδης, Χάρης Αηδονόπουλος και Πέτρος Λεκάκης, οι οποίοι δήλωσαν δημόσια την στήριξη τους στον κ. Ζέρβα την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Κατά τις δηλώσεις τους οι δύο άνδρες μετά το πέρας της συνάντησης έκαναν λόγο για μια παραγωγική συνάντηση ενημέρωσης σε σχέση με τη λειτουργία του δήμου.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Μπουτάρης ο κ. Ζέρβας θα εγκατασταθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες μαζί με την ομάδα του σε γραφείο του δημαρχείου, θα του παραδοθεί από την απερχόμενη διοίκηση φάκελος με όλες τις εκκρεμότητες και τις χρηματοδοτήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης, ώστε να έχει τη δυνατότητα μέχρι τις 31 Αυγούστου να έχει πλήρη ενημέρωση.

«Είμαι στη διάθεση του, διότι πρέπει να ξέρουμε ότι ο δήμος είναι ένας οργανισμός ο οποίος προχωράει ασχέτως από την πολιτική του αρχή. Ο δήμος δεν μπορεί να σταματήσει να εξυπηρετεί τους πολίτες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Αναφερόμενος στις μεταξύ τους δημόσιες αντιπαραθέσεις ο κ. Μπουτάρης ανέφερε πως «είχαμε παλιά διαφορές, ότι έγινε έγινε, τελείωσε αυτό. Ο Κωνσταντίνος είναι ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε το έργο του, θα βάλει και αυτός τη σφραγίδα του και από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι λόγια».

Από την πλευρά του ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήλωσε πως «ο δήμος Θεσσαλονίκης αλλάζει σελίδα. Η νέα διοίκηση αναλαμβάνει την 1η Σεπτεμβρίου, αλλά όλο αυτό το διάστημα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για να υπάρχει ενημέρωση της καινούργιας διοίκησης από την απερχόμενη».

«Ότι έχει γίνει στο παρελθόν, μένει στο παρελθόν» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε ότι «οι Θεσσαλονικείς κοιτάμε μπροστά, κρατάμε ότι καλό έχει γίνει στην πόλη, διορθώνουμε ότι δεν κατάφερε να γίνει καλά και σχεδιάζουμε το μέλλον».

Σε σχέση με τον σχηματισμό πλειοψηφίας και την συγκρότηση διοίκησης ο κ. Ζέρβας, η παράταξη του οποίου κατέχει 7 έδρες και χρειάζεται συνολικά 25 για να έχει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε πως «βαδίζουμε στη λογική της σύνθεσης, της συναίνεσης, ούτως ώστε να έχουμε μόνο θετικά αποτελέσματα. Κανείς δεν περισσεύει από αυτή την προσπάθεια και καμιά πρόταση, καμιά ενέργεια, δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα της Θεσσαλονίκης να έχει στο μέλλον μόνο επιτυχίες».

«Όλο το καλοκαίρι εγώ και οι συνεργάτες μου θα ενημερωνόμαστε, ούτως ώστε να υπάρχει πλήρης επάρκεια και γνώση της επόμενης διοίκησης για όλα τα θέματα του δήμου, συνεργασία με τους υπαλλήλους, για να έχουμε την 1η Σεπτεμβρίου ένα έτοιμο σχήμα για να δουλέψει για το καλό της Θεσσαλονίκης. Κοιτάμε όλοι με αισιοδοξία το μέλλον και θεωρώ ότι η επόμενη περίοδος θα είναι μια περίοδος δημιουργική» συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία των τριών δημοτικών συμβούλων που μέχρι πρότινος ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια «πολύ καλή αρχή», η οποία εντάσσεται στις επαφές που έχει για τον σχηματισμό πλειοψηφίας.

«Υπάρχουν επαφές με άλλες παρατάξεις και πολύ σύντομα θα υπάρχει ένα σχήμα βιώσιμο για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και του δήμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζέρβας και δήλωσε εξαιρετικά αισιόδοξος ότι «η Θεσσαλονίκη δε θα μείνει χωρίς διοίκηση», εκτιμώντας μάλιστα ότι «εντός του Ιουνίου θα έχουμε διοικητικό αποτέλεσμα και εικόνα για τις ισορροπίες εντός του Δημοτικού Συμβουλίου».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο