ΙΣΤΟΡΙΑ | Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020

Agora II - Δεσμώτες: Οι άγριες μέρες, η έφοδος στον ουρανό και η ανώμαλη προσγείωση


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Agora II - Δεσμώτες: Οι άγριες μέρες, η έφοδος στον ουρανό και η ανώμαλη προσγείωση

"Aφού ένας λαός φτωχοποιημένος, συκοφαντημένος και λοιδωρούμενος, σήκωσε κεφάλι και είπε ΟΧΙ, με όλη την επικοινωνιακή πανστρατιά εναντίον του, τότε μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι θα ξανασυμβεί". Ο Γιώργος Αυγερόπουλος μιλά για την νέα του ταινία Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη.


Η έκφραση “είδα τη ζωή μου να περνάει σαν ταινία μπροστά απ’ τα μάτια μου” έχει μια μακάβρια χροιά. Αλλά ταυτόχρονα και μια απόλυτα αισιόδοξη, αφού αυτός που το λέει είναι ακόμα ζωντανός. Εφτασε στο χείλος του θανάτου, κυριολεκτικώς ή μεταφορικώς και επέζησε. Του θανάτου, κατίσχυσε η ζωή. Ετσι θα νοιώσετε όταν δείτε τη νέα ταινία του Γιώργου Αυγερόπουλου, το Agora II- Δεσμώτες, που από την επόμενη βδομάδα θα προβάλλεται στους κινηματογράφους. Ότι περνάει η ζωή μας μπροστά απ’ τα μάτια μας και ξαναζούμε οδυνηρά την περιπέτεια της κρίσης που μας γονάτισε τα τελευταία δέκα χρόνια.

“Μέσα σε δέκα χρόνια ξεσηκωθήκαμε δυο φορές, σε πείσμα όλων των υπολογισμών” τόνισε ο Γιώργος Αυγερόπουλος που ήταν σήμερα προσκεκλημένος της Ευγενίας Λουπάκη, στο Κόκκινο.

“Κάναμε έφοδο στον ουρανό, αλλά προσγειωθήκαμε ανώμαλα. Αλλά αφού συνέβη αυτό, αφού ένας λαός φτωχοποιημένος, συκοφαντημένος και λοιδωρούμενος, σήκωσε κεφάλι και είπε ΟΧΙ, με όλη την επικοινωνιακή πανστρατιά εναντίον του, τότε μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι θα ξανασυμβεί”.

Στο Αgora II, περιέχεται η δεύτερη φάση της κρίσης, από τη στιγμή δηλαδή της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι την ήττα του στις εκλογές. Μιλούν οι πρωταγωνιστές της αδιέξοδης διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο δημοψήφισμα (Τσίπρας, Βαρουφάκης), λένε πράγματα που δεν έχουμε ξανακούσει και παρακολουθούμε αποκλειστικά σπάνια πλάνα μέσα από τις διαπραγματεύσεις. Ταυτόχρονα η  κάμερα παρακολουθεί και τους “ανώνυμους” (όπως και στο Αγορά Ι), για παράδειγμα ένα ζευγάρι προσφύγων από τη στιγμή της αποβίβασης μέχρι την Ειδομένη και την Ολλανδία.

“Χιλάδες ώρες καταγραφής υλικού, όλο πρωτότυπο, που έπρεπε να γίνουν ταινία δύο ωρών” λέει ο Γιώργος Αυγερόπουλος. Μια ταινία που θα προσθέσει σίγουρα κι άλλα βραβεία στα 40 που έχει κερδίσει ο αγαπημένος δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Που γράφει και τους στίχους και τραγουδά με τη σπουδαία μουσική του Γιάννη Παξεβάνη πάντα, τις “Αγριες Μέρες" μας. Που τις ζούμε ακόμα. Αλλά ταυτόχρονα ξέρουμε ότι τις πιο όμορφες δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.

Μη χάσετε αυτή την ταινία.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο