ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020

Οι καλλιτέχνες δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα όσων πλήττονται από την πανδημία


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Οι καλλιτέχνες δεν συμπεριλαμβάνονται στα μέτρα όσων πλήττονται από την πανδημία

Οι καλλιτέχνες, οι άνθρωποι του πολιτισμού γενικότερα, δεν συμπεριλαμβάνονται στα κυβερνητικά μέτρα για την υποστήριξη των εργαζόμενων που πλήττονται εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την μη περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας τόνισε μιλώντας Στο Κόκκινο η ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου.


Στην Ευγενία Λουπάκη η κα Κανελλοπούλου με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου αναφέρθηκε στο πόσο πλήττονται οι άνθρωποι του πολιτισμού για τους οποίους δεν υπάρχει καμιά μέριμνα και αναφέρθηκε στους βιοπαλαιστές της τέχνης και σε όλους εκείνους που είναι μπροστά και πίσω από τα φώτα.

Μέσα σε μια μέρα μπορεί κάποιος να βρεθεί χωρίς θέατρο, χωρίς παράσταση, χωρίς σχολή, χωρίς σίριαλ εξήγησε φέρνοντας ως παράδειγμα τον εαυτό της. Χαρακτήρισε τον εαυτό της προνομιούχο καθώς έχει τη μικρή της σύνταξη και τόνισε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων της είχε μόνο μια δουλειά την οποία δεν έχει πια.

Η κα Κανελλοπούλου εξήγησε ότι ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο ο βουλευτής και γνωστός ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος κατέθεσε σχετικό αίτημα στην αρμόδια υπουργό και κανείς άλλος στο ούτε από το κόμμα τους δεν έχει θέσει το τόσο κρίσιμο ζήτημα το οποίο αφορά χιλιάδες ανθρώπους, που έχουν πληγεί ήδη με βάρβαρο τρόπο τη δεκαετία της κρίσης και αυτό αφορά και νέους ανθρώπους, που δούλευαν με μαύρα, αλλά και καλλιτέχνες που ήταν κοντά στη σύνταξη.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο