ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Παρασκευή, 02 Αυγούστου 2019

Γ. Ιωακειμίδης: Δεν νομίζω ότι απλή αναλογική θα μείνει στα χαρτιά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Ιωακειμίδης: Δεν νομίζω ότι απλή αναλογική θα μείνει στα χαρτιά

Ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, επισήμανε μιλώντας Στο Κόκκινο ότι δεν είχαν καθόλου χρόνο να μελετήσουν το νέο νομοσχέδιο για την αυτοδιοίκηση καθώς αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα στις 11 το βράδυ της Τρίτης και στις 11 το πρωί της Τετάρτης είχε διοικητικό συμβούλιο η ΚΕΔΕ με αποτέλεσμα να υπάρχουν μόλις 12 ώρες και μάλιστα βραδινές για να τοποθετηθούν οι αυτοδιοικητικοί σ’ ένα νομοσχέδιο «που δεν το ξέραμε πριν».


Στη Γεωργία Σαδανά ο κ. Ιωακειμίδης τόνισε πως και η παράταξη του Πατούλη και η παράταξη του ΠΑΣΟΚ έπρεπε να διαμαρτυρηθούν για τον χρόνο που δεν δόθηκε και «δυστυχώς δεν το κάνανε».

«Δικαίως διαμαρτύρονταν και εγώ μαζί τους όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε βιαστικά νομοσχέδια αλλά δεν γίνεται αυτό να είναι μονομερές» σημείωσε ο δήμαρχος και τόνισε πως η αυτοδιοίκηση δεν είναι ούτε αντικυβερνητική ούτε φιλοκυβερνητική.

Ο κ. Ιωακειμίδης εξήγησε ότι πολλές από τις αλλαγές που ακούγονταν προεκλογικά ευτυχώς δεν περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και τελικά οι αλλαγές συνίστανται στην απόλυτη πλειοψηφία που δίνει στην οικονομική επιτροπή και στην ποιότητα ζωής που όμως και το νομοσχέδιο του Κλεισθένη σε όσους συνδυασμούς είχαν πάνω από 20-25% την έδινε και ενώ διαφημίζεται ότι τώρα δίνεται η πλειοψηφία αυτό υπήρχε ήδη.

Δίνει επίσης μεγάλη πλειοψηφία στα νομικά πρόσωπα και στις κοινωφελείς επιχειρήσεις, όπου ορίζει ότι τα δύο τρίτα του θα προέρχονται από την παράταξη του δημάρχου, και αυτό δημιουργεί μια «λεόντια σχέση»,  παράλληλα μεταφέρει αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου στην οικονομική επιτροπή.

Ο κ. Ιωκειμίδης εξήγησε μεταξύ άλλων ότι τελικά «δεν νομίζω ότι θα μείνει στα χαρτιά» η απλή αναλογική καθώς για σοβαρά θέματα (τεχνικό πρόγραμμα, προϋπολογισμός, δημοτικά τέλη) απαιτείται η πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο