ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ | Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2019

Κ. Νοτοπούλου: Ο νέος δήμαρχος Κ. Ζέρβας στερείται οράματος


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Νοτοπούλου: Ο νέος δήμαρχος Κ. Ζέρβας στερείται οράματος

Την δυσαρέσκεια της αναφορικά με την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης εξέφρασε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου.


Όπως δήλωσε η ίδια, «το ουσιαστικό θέμα είναι ότι καταστρατηγείται η νωπή λαϊκή εντολή καθώς με βάση τον νέο νόμο, του οποίου είναι και δέσμιος αλλά και υπέρμαχος ο κ. Ζέρβας, εμείς χάνουμε δυνάμεις από την εκπροσώπηση που θα έχουμε στην επιτροπή ποιότητας ζωής και στην επιτροπή οικονομικών».

«Εμείς θα είμαστε μαχητικά εκεί με προγραμματικές θέσεις για να συμβάλουμε για το καλό της πόλης» συμπλήρωσε η κ. Νοτοπούλου.

Σχολιάζοντας τον νέο νόμο που πέρασε η κυβέρνηση της ΝΔ για την αυτοδιοίκηση η κ. Νοτοπούλου σχολίασε αρνητικά το γεγονός ότι «δίνεται η δυνατότητα στον δήμαρχο να γίνεται υπερδύναμος, καταπίνοντας κυριολεκτικά μέσα από την σύμπραξη άλλες παρατάξεις που πολύ πρόσφατα κέρδισαν την εμπιστοσύνη της τοπικής κοινωνίας. Είναι αδιανόητο, είναι  αντιδημοκρατικό και εκτιμούμε πως είναι και αντισυνταγματικό».

Παράλληλα καυτηρίασε το γεγονός ότι δίνονται υπερ-αρμοδιότητες στις επιτροπές οικονομικών και ποιότητας ζωής και αγνοείται το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ όπως είπε «πέρα από τον υπερ-συγκεντρωτισμό όλα αυτά ενισχύουν την ανήθικη πολιτική στάση από υποψηφίους που εκλέχθηκαν με συγκεκριμένες παρατάξεις και την εγκαταλείπουν με «τυράκι» τις θέσεις εξουσίας».

Σε σχέση με το εάν θα υπάρξει πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» δήλωσε πως «πολιτικές συμφωνίες που χτίζονται στη βάση φιλοδοξιών και θέσεων εξουσίας είναι εξαιρετικά τρωτές. Άρα θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω ως προς το αν θα συγκροτηθεί πλειοψηφία και κυρίως ως προς το μέλλον που θα έχει αυτή η διοίκηση».

Εκτίμησε δε πως ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας «δυστυχώς μοιάζει να στερείται και οράματος». «Στην εναρκτήρια ομιλία του δημάρχου δεν ακούσαμε ούτε το όραμα ούτε το πολιτικό στίγμα του. Είχαμε μια εξαιρετική θρησκευτική τελετή που νομίζω ότι μας γυρνά πολύ πίσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τον ρόλο που θα διαδραματίσει η παράταξη της από εδώ και πέρα η ίδια σημείωσε ότι «θέλουμε να δούμε το πολιτικό πλαίσιο που θα βάλει ο δήμαρχος και σε ότι μας αφορά είμαστε πλέον δεύτερη δύναμη ακριβώς επειδή λειτουργούμε συλλογικά και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε για το καλό της πόλης με αγώνα και με δουλειά».

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με αρχαιολογικά ευρήματα στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης η κ. Νοτοπούλου εκτίμησε ότι «η πόλη υποφέρει αυτή τη στιγμή και θα ταλαιπωρηθεί πολύ από τις εμμονές του νέου δημάρχου, του περιφερειάρχη και προφανώς του κ. Σιμόπουλου που ηγείται της πρωτοβουλίας αυτής».

«Νομίζω ότι δεν θα τα καταφέρουν γιατί είμαστε πολλοί από όλο τον προοδευτικό χώρο και την τοπική κοινωνία που είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε έναν αγώνα να παραμείνουν τα αρχαία στο ήδη έτοιμο σχέδιο που υπάρχει» τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «η μνήμη της Θεσσαλονίκης ως πιστό αποτύπωμα δεν μπορεί ούτε να σηκωθεί και να ξανατοποθετηθεί ούτε να σβηστεί».

Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα της ότι «είναι μια μάχη που θα την κερδίσουμε εκ νέου» ενώ γνωστοποίησε το γεγονός ότι ζήτησε στο περιθώριο του Δημοτικού Συμβουλίου από τον κ. Ζέρβα και τον κ. Ταχιάο να αλλάξουν την στάση τους, «να μην μείνουν κολλημένοι πριν από δέκα χρόνια» όπως ανέφερε.

Σε σχέση με τους ελεύθερους χώρους και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης τους η κ. Νοτοπούλου δήλωσε πως «αγωνιούμε και ανησυχούμε και είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα είτε με κοινοβουλευτικές ερωτήσεις είτε με ανασυγκρότηση των τοπικών δυνάμεων προκειμένου να προστατέψουμε τους ελεύθερους χώρους» ενώ εκτίμησε πως «έγινε ένα μεγάλο βήμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» με την απόδοση των ελεύθερων χώρων «με συγκεκριμένους χρηματοδοτικούς πόρους και σχέδιο αξιοποίησης ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα».

«Ο κ. Σιμόπουλος και ο κ. Καραμανλής και όχι μόνο έρχονται να μας πουν ότι πρέπει να μπούνε ιδιώτες και να χτίσουν τον ελάχιστο χώρο πρασίνου που μας έχει απομείνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μας βρούνε όλους, ακόμα και δικά τους στελέχη, απέναντι τους» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Νοτοπούλου.

Τέλος, σε σχέση με την διαχείριση του προβλήματος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης η τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η κυβέρνηση προχώρησε σε «γενικόλογες αόριστες ατάκες χωρίς πραγματικό σχέδιο» ενώ «ο ΕΟΤ αυτή τη στιγμή έπρεπε να έχει ορίσει τη Σαμοθράκη προορισμό για το 2020 και να έχει δεσμεύσει κονδύλια στην κατεύθυνση αυτή».

Σύμφωνα με την ίδια «προέχει να βρεθεί πραγματική λύση στην ακτοπλοϊκή συγκοινωνία», ενώ «πρέπει να προχωρήσει η αναδιαμόρφωση του λιμανιού με βάση το master plan που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να τρέξει και ο έτοιμος διαγωνισμός που άφησε η προηγούμενη ηγεσία του υπ. Ναυτιλίας».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο