ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019

Στη φάση των «16» του Παγκοσμίου η Εθνική Ομάδα


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Στη φάση των «16» του Παγκοσμίου η Εθνική Ομάδα

Με δύο νίκες και μία ήττα η Εθνική ομάδα μπάσκετ προκρίθηκε στην φάση των «16» του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας επικρατώντας με 103-97 της Νέας Ζηλανδίας, στον τελευταίο αγώνα της πρώτης φάσης.


Με τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο να σημειώνει νταμπλ νταμπλ με 24 πόντους και δέκα ριμπάουντ, η Εθνική θα βρεθεί απέναντι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Τσεχία, ενώ μεταφέρεται στην επόμενη φάση η ήττα της από την Βραζιλία. Στο πρώτο ματς του δευτερου γύρου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το βράδυ του Σαββάτου τις ΗΠΑ, ενώ την Δευτέρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους Τσέχους.

Θυμίζουμε ότι στους "16" οι ομάδες μεταφέρουν όλα τα αποτελέσματα από την πρώτη φάση, ενώ στα προημιτελικά προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες.

Ο νέος όμιλος της Εθνικής έχει ως εξής:

ΗΠΑ 3-0
Βραζιλία 3-0
Ελλάδα 2-1
Τσεχία 2-1
 
Το πρόγραμμα της φάσης των «16» στον όμιλο της Εθνικής:

Ελλάδα- ΗΠΑ (7/9)
Τσεχία - Βραζιλία (7/9)
Ελλάδα - Τσεχία (9/9)
ΗΠΑ - Βραζιλία (9/9)

Σκουρτόπουλος: «Να προσέξουμε και την υγεία του Γιάννη»

«Σημαντική είναι και η νίκη αλλά σημαντική είναι και η υγεία του Γιάννη και αν αυτή διαταραχθεί τότε ο Γιάννης μπορεί να μην είναι καν στην ομάδα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Σήμερα με το "small ball" που έπαιξε η Νέα Ζηλανδία, αγωνίστηκε παραπάνω χρόνο ο Γιάννης, κυρίως σε θέση 5, βρήκε χώρους και πήρε πολλές αποφάσεις. Απέναντι στις ΗΠΑ ξέρει πώς παίζουν και είναι ώρα να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του». Ο Νικ Καλάθης έστειλε μήνυμα: «Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν».  

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Νέας Ζηλανδίας, Πολ Χενάρι, δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του και χαρακτήρισε «φανταστική ομάδα» την εθνική Ελλάδας. «Δεν συμβαίνει κάθε μέρα να αντιμετωπίζεις τον Γιάννη Αντετοκούνμπο» τόνισε ο Τομ Αμπερκρόμπι.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Κάναμε σπουδαία δουλειά»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη από τη νίκη της Εθνικής επί της Νέας Ζηλανδίας μετά τους 24 πόντους (5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 11/15 βολές), τα 10 ριμπάουντ, τις 6 ασίστ και τα 2 κλεψίματα σε σε 30`16`` συμμετοχής.

Μετά την παραλαβή του βραβείου του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δήλωσε: «Κάναμε σπουδαία δουλειά. Οι αντίπαλοί μας έπαιξαν σκληρά και δυνατά σε όλο το παιχνίδι. Είχαμε τη συγκέντρωση, γυρίσαμε την μπάλα. Εκμεταλλευτήκαμε τα κενά, βρήκαμε τον ελεύθερο συμπαίκτη. Παίξαμε πολύ δυνατά στο ένας εναντίον ενός και βάλαμε τα σουτ».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο