ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Ι. Συναδινός: «Η κυβέρνηση εξαντλεί το πολιτικό απόθεμα του ΣΥΡΙΖΑ και στον αθλητισμό»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

 Ι. Συναδινός: «Η κυβέρνηση εξαντλεί το πολιτικό απόθεμα του ΣΥΡΙΖΑ και στον αθλητισμό»

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός μίλησε στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» και αναφέρθηκε στις πρώτες κινήσεις του υφυπουργού Αθλητισμού και της γγΑ. Με αφορμή την απουσία της ΓΓΑ από την ΔΕΘ, ο Ιούλιος Συναδινός αναφέρθηκε στην γενικότερη εικόνα που δείχνει η κυβέρνηση όσον αφορά τον αθλητισμό.


«Εξαντλεί το πολιτικό απόθεμα που βρήκε έτοιμο από τον ΣΥΡΙΖΑ – τα προγράμματα Άθληση για όλους, τους προπονητές κλπ-  και δεν υπάρχει τίποτα που να σηματοδοτεί μια διαφορετική πολιτική παρά μόνο στη μείωση της φορολογίας στα επαγγελματικά συμβόλαια των ποδοσφαιριστών που δεν επιβαρύνουν στην πλειοψηφία τους τους ποδοσφαιριστές αλλά είναι ένα δωράκι στις μεγάλες ΠΑΕ και σ αυτούς που εμφανίζουν μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων. Σε καμία περίπτωση δεν αφορά ποδοσφαιριστές με μικρά συμβόλαια και μισθούς αλλά ποδοσφαιριστές που έχουν συμβόλαια πάνω από 100.000 όπου κι εκεί τον φόρο πληρώνει η ομάδα οπότε πρόκειται για μια διευκόλυνση προς τις επιχειρήσεις.

Στο επόμενο διάστημα θα φανεί η ανεπάρκεια της κυβέρνησης και στον τομέα του αθλητισμού και η προσπάθεια απεμπόλησης του κοινωνικού αγαθού που λέγεται αθλητισμός όπως άλλωστε έχει δρομολογηθεί και στην ενέργεια, στην υγεία κλπ. Θεωρώ πως στον αθλητισμό θα αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση που ήδη δρομολογείται που η περίοδος Κοσκωτά μπροστά της θα θυμίζει νηπιαγωγεία, μια περίοδος που σε έναν άνθρωπο θα έχει συγκεντρωθεί όλη η ιδιοκτησία, η εξουσία, η δύναμη των ΜΜΕ του αθλητισμού, ομάδων, τηλεοπτικών σταθμών που θα ελέγχουν άλλες ομάδες… Ηδη έχει δρομολογηθεί ένα ζοφερό περιβάλλον για τον αθλητισμό και αυτό έχει ειδικότερα πολιτικά και οικονομικά χαρακτηριστικά.

Αναφέρομαι και στο ενδεχόμενο ο Βαγγέλης Μαρινάκης να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της FORTHNET αλλά και στην όλη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στα ΜΜΕ και στα αθλητικά ΜΜΕ αλλά και στο πως έχει μεθοδευθεί η απαξίωση της παρέμβασης που είχε γίνει για να μεταδίδονται μέσω της δημόσιας ΕΡΤ οι αθλητικοί αγώνες και το πώς μεθοδεύεται σήμερα να περάσουν όλα αυτά στον έλεγχο μίας και μόνο εταιρίας, ενός και μόνο ιδιοκτήτη, ίσως αυτό το επόμενο διάστημα θα είναι και ένα θέμα με το οποίο θα πρέπει να ασχοληθεί και η ευρωομάδα μας».

Για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό: «Ο αθλητικός χώρος του Αγίου Κοσμά είχε μια μικτή χρήση, αφενός ήταν η έδρα και τα προπονητήρια πολλών εθνικών μας ομάδων, αφετέρου ήταν τόπος καθημερινής συνεύρεσης χιλιάδων Αθηναίων που γυμνάζονταν εκεί. Εχει μια ιστορική διαδρομή αυτός ο χώρος, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις είχε εξασφαλίσει πως ότι υπήρχε στο κάτω μέρος της έκτασης θα μεταφερόταν αυτούσιος στον επάνω χώρο, στην παλιά έκταση του αεροδρομίου, επομένως ο ελληνικός αθλητισμός δεν θα έχανε ούτε μισό στρέμμα. Είχαμε εξασφαλίσει απολύτως αυτή την έκταση βεβαίως τώρα όλα τίθενται σε αμφισβήτηση διότι δεν ήταν έξι οι ουρανοξύστες που περιλαμβάνονταν στην συμφωνία. Φυσικά δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη γιατί όλοι γνωρίζουμε τι πάει να γίνει στον συγκεκριμένο χώρο. Θυμίζουμε πως βρισκόμαστε σε προολυμπιακή χρονιά και οι εθνικές μας προετοιμάζονται στον συγκεκριμένο χώρο».

«Σε όλες τις παρεμβάσεις του μέχρι στιγμής ο κ. Αυγενάκης τονίζει τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα. Προς το παρών δεν υπάρχει καμία πρωτοβουλία της κυβέρνησης που να δείχνει δοκιμασμένες πολιτικές στον χώρο του αθλητισμού, μόνο πολλές φωτογραφίες και συναντήσεις».

Για την επίθεση στην ομάδα των μικρών του Ολυμπιακού και την ανακοίνωση του υπουργείου περί βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων: «Γίνεται μια αναφορά ότι θα χρησιμοποιηθούν τα 100 εκατ. ευρώ για την λειτουργία των γηπέδων. Το πρόγραμμα Φιλόδημος που είναι 200 εκατ. ευρώ αφορά έργα συντήρησης γηπέδων σε όλη την Ελλάδα, δεν θέλω να πιστέψω πως ένα μέρος αυτού του προγράμματος, 100 εκατ. ευρώ θα αποσπαστεί και θα αλλάξει χαρακτήρα προκειμένου να χρησιμοποιηθεί σε εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στα γήπεδα που γίνονται αγώνες Σούπερ Λίγκας, δεν είναι ξεκάθαρο από την δήλωση του υπουργού, ελπίζω να μην ισχύει αυτό το πράγμα».

Η επίθεση στα μικρά παιδιά στην Θεσσαλονίκη έγινε την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, το θέμα της αθλητικής βίας ή να σας το πω αλλιώς οι μεταφερόμενες οπαδικές ή επιχειρηματικές αντιθέσεις στο χώρο του αθλητισμού είναι ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με μικροκομματικές λογικές όπως είχαμε αντιμετωπίσει εμείς από την ΝΔ. Αλλά είμαι περίεργος να δω εάν ο σημερινός υπουργός θα έχει το θάρρος να επιβάλλει πρόστιμο σε μία ΠΑΕ  ή αν θα ζητήσει δικαστική παρέμβαση σε περιπτώσεις που κάποια δημοσιεύματα κάποιων εφημερίδων λειτουργούν ως ηθικοί αυτουργοί, προκαλούν ή προσκαλούν τους οπαδούς σε συναντήσεις, εκεί θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα λειτουργήσει ο κ. Αυγενάκης». 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο