ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019

Γ. Μπαντής: «Η ύπαρξη ανασφάλιστων ποδοσφαιριστών δυσφημεί το ίδιο το άθλημα»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Μπαντής: «Η ύπαρξη ανασφάλιστων ποδοσφαιριστών δυσφημεί το ίδιο το άθλημα»

Πριν από λίγες ημέρες, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι οι ποδοσφαιριστές της Football League θα αγωνίζονταν ανασφάλιστοι στα παιχνίδια Κυπέλλου, ενώ ανασφάλιστοι παραμένουν και αυτοί της SuperLeague2. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Γιώργος Μπαντής μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» και αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα τονίζοντας πως επικοινώνησαν μαζί του οι αρμόδιοι φορείς και έλαβε τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις. Παράλληλα, επισήμανε πως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές των κατηγοριών πέρα από την Superleague 1 είναι πολλά και διαρκούν χρόνια τώρα όπως αυτό της ασφάλισης.


«Ανασφάλιστοι είναι και της Superleague2 απλά δεν έχουν ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις όμως για μας αυτό δεν λέει κάτι, ένας εργαζόμενος πρέπει να είναι ασφαλισμένος 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες τον χρόνο, όχι οκτώ μήνες ή εννιά που διαρκεί το πρωτάθλημα. Ενας εργαζόμενος πρέπει να είναι ασφαλισμένος ακόμη και τις μέρες που έχει άδεια, ακόμη και τις μέρες που έχει ρεπό και ξεκουράζεται. Αρα αυτή την στιγμή δεν έχουμε μόνο τους αθλητές της Football League ανασφάλιστους απλά της Football League αγωνίστηκαν σε επίσημο αγώνα, στο Κύπελλο, το οποίο είναι διοργάνωση της ΕΠΟ ανασφάλιστοι. Όντως είναι ένα πρόβλημα που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια αλλά εμείς σαν νέα διοίκηση δεν θέλουμε να το συνηθίσουμε, θέλουμε να το αποβάλλουμε γρήγορα και να τελειώσει μια για παντα», είπε αρχικά ο Γιώργος Μπαντής.

«Ο πρόεδρος της Superleague 2 και της Football League ο κ. Λεουτσάκος κατευθείαν επικοινώνησε μαζί μου, με πήρε τηλέφωνο και με διαβεβαίωσε ότι είναι τυπικό το θέμα και ότι απομένουν κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες ώστε να γίνει ομαδικό ασφαλιστήριο για τις κατηγορίες Superleague 2 και Football League. Ακόμη δεν έχουμε κάτι επίσημο, θέλω να πιστεύω πως τα επόμενα 24ωρα θα σταλεί επιτέλους το ασφαλιστήριο και θα χει λυθεί το πρόβλημα, διαφορετικά πρέπει κι εμείς να δούμε τι θα κάνουμε, δεν γίνεται να το αφήσουμε έτσι».

«Ακόμη και ένας αθλητής να παίξει ανασφάλιστος δεν έχει να κάνει με το νούμερο, να μην στεκόμαστε μόνο στις επίσημες διοργανώσεις γιατί εμείς προετοιμαζόμαστε δύο και τρεις μήνες για τις επίσημες διοργανώσεις, δουλεύουμε ολόκληρες εβδομάδες για να είμαστε έτοιμοι για το πρωτάθλημα που διαρκεί 7-8 μήνες και αν το δούμε και πιο ειδικά κάνουμε προπόνηση από Δευτέρα μέχρι το Σάββατο για να είμαστε έτοιμοι την Κυριακή, δεν γίνεται να είμαστε ασφαλισμένοι μόνο την Κυριακή, πρέπει να είμαστε ασφαλισμένοι όλοι το 24ωρο όλο το χρόνο. Αρα για μένα αυτή την στιγμή υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές ανασφάλιστοι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό δυσφημεί το ίδιο το άθλημα».

«Αν εξαιρέσουμε την Superleague 1 που ακόμη και εκεί υπάρχουν κάποια ερωτηματικά και εύχομαι σύντομα να δοθεί απάντηση, εκεί υπάρχει ομαδικό ασφαλιστήριο το οποίο τελειώνει 30/6 και αρχίζει 1/7, κάτι τέτοιο επιζητούμε για όλες τις κατηγορίες, για όλους τους ποδοσφαιριστές, ομαδικό ασφαλιστήριο για όλους 365 μέρες τον χρόνο.

«Μπήκαμε με όραμα όσον αφορά τον ΠΣΑΠ, το θέμα της ασφάλισης για μας είναι αυτονόητο και θα έπρεπε να είναι ένα θέμα το οποίο δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν στην ατζέντα μας, θα έπρεπε να ασχολούμαστε με άλλα πράγματα, αυτό θα έπρεπε να είναι αυτονόητο και πάμε να αλλάξουμε κάτι άλλο, χάνουμε χρόνο για να ασχολούμαστε με τα αυτονόητα, έχουμε όραμα, η προσπάθειά μας θα γίνει και θα δούμε αλλά αυτή την στιγμή βασική προτεραιότητα είναι αυτή. Έχουμε αρκετά θέματα και όσον αφορά τους κανονισμούς και όσον αφορά αρκετά εργασιακά δικαιώματα που θυμίζουν άλλες εποχές αλλά θα τα δούμε πιο αναλυτικά αργότερα».
 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο