ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019

«Κρίνεται η τύχη ενός ολόκληρου βουνού της Αθήνας»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

«Κρίνεται η τύχη ενός ολόκληρου βουνού της Αθήνας»

Αποφασίζεται στο Εφετείο εάν θα γίνει... ιδιοκτησία της Μητρόπολης Λαμίας όλο το Ποικίλο Όρος, η μισή Πετρούπολη και τμήμα του Περιστερίου και του Χαΐδαρίου, «είναι τρομερό», είπε ο βουλευτής του ΜΕΡΑ25 Κρίτων Αρσένης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.


«Είναι ένα τρομερό θέμα, ο μητροπολιτικός ναός της Λαμίας διεκδικεί -ούτε λίγο ούτε πολύ- όλο το Ποικίλο Όρος, 230 οικοδομικά τετράγωνα στο Περιστέρι και την Πετρούπολη και όλους τους κοινόχρηστους χώρους, πάρκα, σχολεία, δρόμους, κτλ.», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η υπόθεση που κρατάει πάρα πολλά χρόνια επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς δικάζεται πλέον σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο και η απόφασή του θα κρίνει την μοίρα μίας περιοχής που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους της δυτικής Αθήνας, τόνισε ο ίδιος.

Θύμισε μάλιστα ότι στην μοναδική περίπτωση που η Εκκλησία κέρδισε μία από τις δίκες που προηγήθηκαν σε πρώτο βαθμό, «υπήρχε ολιγωρία της εκπροσώπησης του κράτους, η δασική υπάλληλος δεν παραστάθηκε ενώ η δικηγόρος του κράτους είχε πει ότι ήταν ανενημέρωτη για τον φάκελο».

«Είναι πολύ κρίσιμη η κατάσταση», όπως προειδοποίησε και πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, καθώς το Ρυθμιστικό Σχέδιο «χαρακτηρίζει μεν το Ποικίλο Όρος ως περιφερειακό φυσικό πάρκο, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ποτέ νομοθεσία, όπως θα έπρεπε. Μία τέτοια πράξη από την κυβέρνηση, θα σήμαινε άμεσα την προστασία του δάσους και του βουνού».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο