ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019

Γ. Σίμος: «Εχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά, στην κοινωνία»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Γ. Σίμος: «Εχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά, στην κοινωνία»

«Οι άνθρωποι του αθλητισμού οφείλουμε να είμαστε κοντά στην κοινωνία και να βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε». Ο Γιώργος Σίμος ανέλαβε να καθοδηγήσει τον ΟΦΗ το καλοκαίρι του 2019 και η μέχρι τώρα πορεία του κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη καθώς η κρητική ομάδα βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκας με 5 νίκες, 1 ισοπαλία, δύο ήττες και 16 βαθμούς σε οκτώ αγώνες.


Αυτό που, ωστόσο, τον κάνει να ξεχωρίζει είναι πως προέρχεται από μια γενιά ανθρώπων του ποδοσφαίρου που έχει αντανακλαστικά επαφής με την κοινωνία, κάτι που παλαιότερα δεν συνέβαινε. Αυτός είναι και ο λόγος που ο προπονητής του ΟΦΗ θεωρεί πως «το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι της ζωής μας, σημασία έχει η ζωή».

Η πρωτοβουλία του συλλόγου για ευαισθητοποίηση σχετικά με τον καρκίνο του μαστού βρήκε τον 41χρονο προπονητή ως κύριο εκφραστή κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του στον 105.5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο».

«Εκανα το αυτονόητο, είναι πολύ πιο σημαντικό να μιλήσουμε για τέτοιου είδους ζητήματα από το να μιλάμε για το εάν μπήκαν ή δεν μπήκαν γκολ. Ο ΟΦΗ είναι ένας μεγάλος οργανισμός που έχει πολύ μεγάλη δυναμική και γινόμαστε σαν οχήματα που μέσα από τα ΜΜΕ και τα σόσιαλ μίντια γίνονται αυτά τα ζητήματα ακόμη πιο γνωστά. Τα τελευταία χρόνια όλο και αυξάνονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες κάτι που στο εξωτερικό συμβαίνει χρόνια. Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας. Τα παιδιά θέλουν από μας να βλέπουν πράγματα τα οποία μιμούνται, έχουμε ευθύνη. Στις μικρές κοινωνίες τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι λίγο πιο εύκολο να μεταδοθούν τέτοιου είδους μηνύματα αν και στην εποχή που ζούμε μέσω διαδικτύου τα πάντα μπορούν να μεταδοθούν πιο εύκολα».

Αναφερόμενος στον ΟΦΗ: Δεν στεκόμαστε στην βαθμολογία και την τρίτη θέση, στεκόμαστε στο ότι έχουμε ξεκινήσει εδώ και 3.5 μήνες και βλέπουμε μια αγωνιστική απόδοση και ένα ποδόσφαιρο το οποίο αρχίζει σιγά σιγά να πηγαίνει προς τα θέλω μας, και σ αυτό πρέπει να υπάρξει μια σταθερότητα ώστε να γίνουν ακόμη καλύτερα τα πράγματα».Καταλήγοντας, ο Γιώργος Σίμος σχολίασε πως το φετινό πρωτάθλημα θα έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον λόγω των πλέι οφ  αλλά και του ότι οι ομάδες είναι λιγότερες. 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο