ΙΣΤΟΡΙΑ | Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019

Είδαμε τους νεκρούς και τον φασισμό ξεκάθαρα, δολοφονικό και αδίστακτο


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Είδαμε τους νεκρούς και τον φασισμό ξεκάθαρα, δολοφονικό και αδίστακτο

«Δεν καταθέτω γνώμες αλλά γεγονότα», αυτό που είδα τότε και ήταν μια παλλαϊκή εξέγερση η οποία άρχισε από μια αυθόρμητη κατάληψη, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Στέλιος Λογοθέτης, πού ήταν το 1973 ηγετικός στέλεχος της ΚΝΕ, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Κατάληψης του Πολυτεχνείου και συμμετέχων στην Αντι-ΕΦΕΕ, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο, στις 16/11/2018.


Ο κ. Λογοθέτης εξήγησε ότι η Χούντα πήγε πίσω την Ελλάδα, δεν υπήρχε καμιά ανάπτυξη, και η οικονομική δυσπραγία φαινόταν. Άλλωστε επί επτά χρόνια η χώρα απομονώθηκε από τον ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Επισήμανε ότι το αποκορύφωμα των κατασταλτικών μέσων της Χούντας ήταν οι δολοφονίες.

«Είδαμε νεκρούς με τα μάτια μας και το καταθέτω όπως το κατέθεσα και στη δίκη του Πολυτεχνείου τότε», είδα τον Ντερτινλή να δίνει εντολή να λέει «ο Στρατός δεν συμβιβάζεται ρε» «να κάνει έτσι και το τανκς να πέφτει στην πύλη».

Είδα φίλο μου γιατρό να βγάζει σφαίρες από τα σώματα των βαριά τραυματισμένων στο κτίριο του Αβέρωφ. «Είδαμε τον φασισμό με τα μάτια μας, δολοφονικό και αδίστακτο. Δεν ήξερε καμιά άλλη γλώσσα». «Εμείς ζήσαμε τους ιδεολογικούς πάτρωνες της Χρυσής Αυγής από πρώτο χέρι» σημείωσε ο κ. Λογοθέτης.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο