ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019

Η κανονικότητα του επιτελικού κράτους: Η περίπτωση του ΚΘΒΕ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η κανονικότητα του επιτελικού κράτους: Η περίπτωση του ΚΘΒΕ

Στράτος Κερσανίδης - Στο δελτίο Τύπου που έσπευσε να εκδώσει το υπουργείο αναφέρεται πως «τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του ΚΘΒΕ εντάθηκαν την τελευταία πενταετία» ... μόνον ως δείγμα κακοήθειας και εκδικητικότητας μπορεί να εκληφθεί η παραπάνω αναφορά...


Με τη νέα διοίκηση του ΚΘΒΕ συναντήθηκε η νέα ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. Συγκεκριμένα η υπουργός Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη, και ο γ.γ. Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ενημερώθηκαν από την πρόεδρο του δ.σ., κ. Γιάννα Καρύμπαλη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ Νίκο Κολοβό, για τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας.

Στο δελτίο Τύπου που έσπευσε να εκδώσει το υπουργείο αναφέρεται πως «τα σοβαρά και χρονίζοντα προβλήματα του ΚΘΒΕ εντάθηκαν την τελευταία πενταετία».

Επειδή προσπαθώ να παραμείνω ευγενής θα σημειώσω απλά πως μόνον ως δείγμα κακοήθειας και εκδικητικότητας μπορεί να εκληφθεί η παραπάνω αναφορά.

Φαίνεται πως η νέα ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ. ακολουθεί πιστά τη γραμμή της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι η πολιτική του οδοστρωτήρα. Δηλαδή πως τίποτε καλό δε συνέβη τα προηγούμενα χρόνια, όσα έγιναν ήταν στραβά κι ανάποδα και τώρα που επανήλθε η κανονικότητα θα διορθωθούν (ή θα καταστραφούν) τα πάντα! Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του επιτελικού κράτους που επικαλείται ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος είναι  «η τελευταία ελπίδα της χώρας», κατά τη ρήση του κ. Σταμάτη Φασουλή.

Προς επίρρωση των ισχυρισμών της διοίκησης Καρύμπαλη-Κολοβού, πιστών οπαδών του συστήματος Μενδώνη-Παναγιωταρέα, παραθέτω παρακάτω ΟΛΕΣ τις αποτυχίες της προηγούμενης διοίκησης Στυλιανού-Αναστασάκη-Τσιμά. Και φυσικά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αφού, ως γνωστόν, εκείνη φταίει για όλα!  

  1. Το ΚΘΒΕ δε χρωστά τίποτε χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης και της προηγούμενης κυβέρνησης. Και φυσικά χάρη στη χρηστή διαχείριση τα πέντε προηγούμενα χρόνια. Αυτό σε αριθμούς σημαίνει πως το χρέος των 8,5 εκατομμυρίων το 2014, μετετράπη σε πλεόνασμα 2,8 εκατομμυρίων το 2019.
  2. Στο ΚΘΒΕ δεν υπάρχει καμία οικονομική εκκρεμότητα απέναντι στου εργαζόμενους, σε αντίθεση με την κατάσταση πριν από το 2015 (απεργίες, μαύρα πανιά κλπ.)
  3. Χάρις σε συντονισμένες ενέργειες της προηγούμενης διοίκησης επιτεύχθηκε η μείωση του ΕΝΦΙΑ από 60.000 σε 1.500 ευρώ!
  4. Το ΚΘΒΕ την προηγούμενη 5ετία αύξησε τον αριθμό των θεατών του κατά 40%. Από 106.000 θεατές το 2014, έφτασε τις 170.000 τον επόμενο χρόνο και τις 200.000 ετησίως τα επόμενα χρόνια.
  5. Την τελευταία 5τία δημιουργήθηκαν από το ΚΘΒΕ οι Συναντήσεις των νέων καλλιτεχνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης, το Διεθνές Φεστιβάλ του Θεάτρου Δάσους, το Ολοήμερο Θερινό Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, το Θεατρικό εργαστήρι για νέους και νέες με αναπηρίες, το ετήσιο καλλιτεχνικό εργαστήρι για νεαρούς πρόσφυγες, καθώς και σεμινάρια δράσεις για ευάλωτες ομάδες και δράσεις προώθησης νέων καλλιτεχνών.
  6. Την τελευταία 5ετία 22.675 άνεργοι παρακολούθησαν ΔΩΡΕΑΝ παραστάσεις του ΚΘΒΕ, ενώ το φθηνό εισιτήριο των 5 ευρώ επεκτάθηκε σε 2 ημέρες την εβδομάδα, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.
  7. Την τελευταία 5ετία το ΚΘΒΕ κατάφερε με νέα και ενδιαφέροντα έργα να πλησιάσει το κοινό με παραστάσεις σε σχολεία, φυλακές, νοσοκομεία.
  8. Την τελευταία 5ετία το ΚΘΒΕ κατάφερε να «διεισδύσει» στην πόλη έτσι ώστε οι Θεσσαλονικείς να το αισθανθούν σαν κάτι δικό τους και να το αγκαλιάσουν, κάτι που είναι ολοφάνερο.
  9. Την τελευτά 5ετία το ΚΘΒΕ ταξίδεψε με παραστάσεις του σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως στη Σόφια, το Μπιλμπάο, το Ανόϊ, το Βελιγράδι , το Πεκίνο, τη Στουτγάρδη, το Μπόχουμ, το Τελ Αβίβ, το Κλουζ-Ναπόκα.



 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο