ΠΕΡΙΦΕΡEΙΑ | Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019

Η γραμμή 55Χ του ΟΑΣΘ: Ψεύδη από τα υπόγεια του αριστερισμού


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Η γραμμή 55Χ του ΟΑΣΘ: Ψεύδη από τα υπόγεια του αριστερισμού

Στράτος Κερσανίδης - Αφού λοιπόν και επί δύο ημέρες σύμπασα η συνεπής, ανυπότακτη, αντικαπιταλιστική, επαναστατική και ‘κομμουνιστική’ –κατά πως αυτοαποκαλείται- αριστερά (;), επιδόθηκε σε ένα μπαράζ μεγαλόστομων καταγγελιών περί ρατσισμού και διαχωρισμού των ανθρώπων επειδή κάποιοι «δημιουργούν ειδικό δρομολόγιο του ΟΑΣΘ για τους πρόσφυγες», ήρθε η ώρα να ακουστεί και η αλήθεια.


Όλα ξεκίνησαν από την είδηση πως «έχει εγκριθεί από τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και θα λειτουργήσει η νέα γραμμή αστικών συγκοινωνιών 55Χ που θα ακολουθήσει την διαδρομή Σταυρούπολη – δομή φιλοξενίας Αναγνωστοπούλου – Ν.Σ. Σταθμός».

Την παραπάνω είδηση ακολούθησε μπαράζ δημοσιευμάτων και καταγγελιών πως δήθεν η απόφαση αυτή «θυμίζει σκοτεινές εποχές όπου οι έγχρωμοι πολίτες στην Αμερική κάθονταν σε ‘ειδικές θέσεις’ των λεωφορείων και όχι στις ίδιες με τους λευκούς πολίτες. Και σε αυτήν την απόφαση προχώρησε ο δήμος Δέλτα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης».

Μάλιστα για να γίνει πιο γαργαλιστικό το δημοσίευμα, συνοδεύτηκε από φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται το εσωτερικό λεωφορείου στις ΗΠΑ, την εποχή που οι μαύροι κάθονταν σε χωριστές θέσεις από τους λευκούς!

Τι είχε συμβεί; Κάποιοι, ευρισκόμενοι σε μέγα επαναστατικό οίστρο εξήγησαν κατά το δοκούν την είδηση και έβγαλαν αυθαίρετα συμπεράσματα.

Επί πλέον, βόλευε ακόμη περισσότερο αφού «ο νέος δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης καταγράφεται στον πολιτικό χάρτη ως κεντροαριστερός, ενώ στις εκλογές είχε την επίσημη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής». Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια λοιπόν. Από τη μια ο εύκολος στόχος ΟΑΣΘ, με τα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει τα οποία ταλανίζουν το επιβατικό κοινό από την άλλη ο συμβιβασμένος ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κλείνει το μάτι στο ρατσισμό! Ιδού το τέλειο σκηνικό για μια ψεύτικη είδηση (fake new), αυτή τη φορά βγαλμένη, όχι από τα υπόγεια της Ομάδας Αλήθειας της ΝΔ αλλά από τα υπόγεια του αριστερισμού.

Ποια είναι η αλήθεια

Η αλήθεια όμως τελείως διαφορετική. Κι αυτή είναι πως η γραμμή του ΟΑΣΘ 55 Χ, εξυπηρετεί τη δομή προσφύγων και μεταναστών Αναγνωστοπούλου που βρίσκεται στα Διαβατά. Και εξυπηρετεί τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους κατοίκους της περιοχής.

Οι άνθρωποι οι οποίοι μένουν στη δομή φιλοξενίας, είναι υποχρεωμένοι, όταν θέλουν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη και για να φτάσουν μέχρι τη στάση, να περπατήσουν περίπου 1,5 χιλιόμετρο σε ένα δρόμο ο οποίος δεν έχει πεζοδρόμιο, ούτε διαβάσεις, είναι με ελλιπή φωτισμό και έχουν συμβεί αρκετά ατυχήματα. Επίσης, το λεωφορείο γεμίζει ασφυκτικά μόλις περάσει από την στάση, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες οι οποίοι περιμένουν στις επόμενες στάσεις.

Να πούμε επίσης πως η εν λόγω γραμμή, η οποία θα εξυπηρετεί κυρίως τους πρόσφυγες της δομής, δε θα είναι αποκλειστικά γι’ αυτούς  αλλά για όλους. Δεν υπάρχει δηλαδή κανένα ζήτημα διαχωρισμού των ανθρώπων όπως ψευδώς διαδόθηκε. 

Το λεωφορείο θα ξεκινάει από τη Σταυρούπολη, θα περνάει από τη δομή Αναγνωστοπούλου, στη συνέχεια θα ακολουθεί όλη την Μοναστηρίου και θα έχει στάση στα Μυτιληνάκια, στον Άγιο Πολύκαρπο, στη στροφή Επταλόφου, δηλαδή μια σειρά από στάσεις που  απλώς θα είναι λιγότερες.

Επί πλέον τα δρομολόγια αυτά θα μπουν μόνο σε ώρες αιχμής, ιδίως τις πρωινές ώρες. Όλες τις υπόλοιπες ώρες οι φιλοξενούμενοι στη δομή θα κυκλοφορούν κανονικά με τα λεωφορεία και μάλιστα στις ίδιες θέσεις και όχι σε χωριστές, όπως φαντασιώνονται οι διάφοροι επαγγελματίες αντιρατσιστές.

Τέλος, τα εν λόγω δρομολόγια ικανοποιούν ένα αίτημα της ίδιας της δομής, αφού η ίδια η δομή έδωσε τις ώρες που θα πρέπει να πραγματοποιούνται αυτά τα δρομολόγια για να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι και να μην ταλαιπωρούνται. Πρόκειται δηλαδή για αίτημα των προσφύγων-μεταναστών, των εργαζόμενων και των υπευθύνων της δομής φιλοξενίας Αναγνωστοπούλου.

Αυτό, λοιπόν, που οφείλουμε να κάνουμε είναι να αποδώσουμε τα εύσημα στο δήμαρχο Διαβατών και στον ΟΑΣΘ οι οποίοι συνεργάστηκαν για να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα της δομής. Μια απόφαση που μόνον σκοταδιστική δεν είναι! Το αντίθετο μάλιστα!




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο