ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ | Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Κ. Αρβανίτης: Σημαντική νίκη να μείνει ανοιχτό το θέμα των Σκουριών στην Επιτροπή Αναφορών


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Αρβανίτης: Σημαντική νίκη να μείνει ανοιχτό το θέμα των Σκουριών στην Επιτροπή Αναφορών

«Είναι μεγάλη επιτυχία, είναι νίκη για την Χαλκιδική και αυτό συμβαίνει όταν δουλεύεις έναν αγώνα με καλή τεκμηρίωση» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτης μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή «Ορθά-Κοφτά» για την απόφαση της Επιτροπής Αναφορών να κρατήσει ανοιχτό το ζήτημα των Σκουριών.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Επιτροπή Αναφορών (PETI) πήρε αυτήν την απόφαση ομόφωνα. Έκπληξη αποτέλεσε η θετική γνώμη του ευρωβουλευτή της Ρουμανίας Lóránt Vincze  που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ο οποίος, ωστόσο, βίωσε στη χώρα του αντίστοιχο κίνημα ενάντια στις εξορύξεις χρυσού.

«Εμείς θέλαμε να μείνει ανοιχτή η υπόθεση. Πήραμε κάτι παραπάνω: να γίνει η προτροπή προς την Κομισιόν να εξετάσει το ζήτημα περισσότερο, να πάει ο φάκελος στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και να πάει ομάδα Ευρωβουλευτών στην περιοχή εν είδει αυτοψίας».

«Δεν θα το αφήσουμε έτσι το θέμα. Θα ασχοληθούμε πολύ σοβαρά. Θα το πάμε και στην Επιτροπή Δικαιοσύνης και Διαφάνειας, έχεις από πολλά πράγματα να πιαστείς με τις Σκουριές. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία. Όσο μεγάλη αξία έχει η μαχητικότητα, η δυναμική και η ενότητα των κινημάτων τόσο μεγάλη αξία έχει και η επιστημονική τεκμηρίωση και ο ρόλος των προοδευτικών επιστημόνων να βρίσκονται δίπλα στα κινήματα» κατέληξε.

 




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο