ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Παγκόσμιος θρήνος για τον Κόμπι Μπράιαντ


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Παγκόσμιος θρήνος για τον Κόμπι Μπράιαντ

Παγκόσμιο σοκ και συγκίνηση προκαλεί η είδηση του θανάτου του θρύλου του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του Τζιάνα, σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια. Στο ελικόπτερο επέβαιναν εννέα συνολικά άτομα  ενώ η πυκνή ομίχλη φέρεται ως πιθανότατη αιτία της συντριβής. Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από TMZ Sports, αθλητική ιστοσελίδα του Λος Αντζελες και σύντομα δυστυχώς επιβεβαιώθηκε από όλα τα διεθνή ΜΜΕ που διέκοψαν το πρόγραμμα τους με έκτακτη ενημέρωση.


Επιμέλεια: Αλέκα Ζουμή

Στο ελικόπτερο επίσης επέβαιναν η προπονήτρια μπάσκετ και βοηθός του Κόμπι Μπράιαντ, Κριστίνα Μάουζερ ο προπονητής της κολεγιακής ομάδας μπάσκετ του Orange, Τζον Αλτομπέλι η σύζυγος και η κόρη του, καθώς και ο αδερφός του.. Νεκρός είναι και ο βοηθός προπονητή του Orange, Ρον ΛαΡούφα. 

O Kόμπε Μπράιαντ γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου του 1978. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς (2000, 2001, 2002, 2009, 2010), αναδείχθηκε δύο φορές MVP των τελικών (2009, 2010), μία φορά MVP της κανονικής περιόδου (2008) και ψηφίστηκε 18 φορές All Star.

Το σημαντικότερο είναι πως είχε πολλά να δώσει ακόμη καθώς επρόκειτο για μια ενεργή κοινωνικά και πολιτικά φυσιογνωμία που αρκετές φορές είχε εκφράσει άποψη όπως πριν από τις εκλογές όταν είχε επικρίνει τον Ντόναλντ Τραμπ.

“Ένας πρόεδρος των ΗΠΑ, που το όνομά του από μόνο του δημιουργεί διαίρεση και θυμό, που τα λόγια του εμπνέουν διχόνοια και μίσος, δεν μπορεί να κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά” είχε δηλώσει «πατώντας» πάνω στη βασική προεκλογική καμπάνια του προέδρου των ΗΠΑ.

Ο ίδιος όπως και η ομάδα του συμμετείχαν στην καμπάνια « I cant breath», μια καμπάνια διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία, με τον Κόμπε να λέει τότε: «Πιστεύω ότι αν χάσουμε το κουράγιο να λέμε αυτά στα οποία πιστεύουμε, τότε θα χάσουμε όλες τις αξίες για τις οποίες αυτή η χώρα υπερηφανεύεται. Είναι σημαντικό να μπορούμε να υποστηρίξουμε αυτά που πιστεύουμε, γιατί ακριβώς αυτό κάνει τη χώρα μας υπέροχη».

«Ο Κόμπι ήταν ένας μύθος στο γήπεδο και μόλις άρχιζε κάτι που θα είχε εξίσου σημαντική απήχηση. Η απώλεια της Τζιάνα είναι ακόμη πιο σπαρακτική για εμάς ως γονείς. Με τη Μισέλ στέλνουμε αγάπη και προσευχές στη Βανέσα και σε ολόκληρη την οικογένεια Μπράιαντ, σε μια αδιανόητη μέρα», είπε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Ευκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το γεγονός. "Οι περισσότεροι άνθρωποι θα θυμούνται τον Κόμπι ως ένας σπουδαίο αθλητή που ενέπνευσε μία ολόκληρη γενιά αθλητών μπάσκετ. Όμως, εγώ θα τον θυμάμαι πάντα σαν κάτι περισσότερο από έναν αθλητή» θα δηλώσει συντετριμμένος ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ.

Δύο πρωταθλήτριες ομάδες του NBA, οι Ράπτορς του Τορόντο και οι Σπερς του Σαν Αντόνιο, άφησαν στους χθεσινούς αγώνες τους, στην πρώτη τους επίθεση, το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων απλώς να λήξει: αυτός ήταν ο δικός τους τρόπος να τιμήσουν τον Μπράιαντ, που φόραγε τον αριθμό 24 στη φανέλα του το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

Ο παίκτης των Μαιάμι Χιτ, Τάιλερ Χίρο δήλωσε πως πρέπει να αποσυρθεί το Νο24 από όλες τις ομάδες προς τιμήν του, ενώ ο Στούνταμαιρ έβαλε τα κλάματα σε ζωντανή μετάδοση, στο άκουσμα της είδησης. Χιλιάδες είναι τα ποστ από αθλητές, αθλήτριες και ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, ενώ και οι ελληνικές ομάδες και αθλητές που αγωνίζονται στην Ελλάδα, όπως και οι προπονητές, έχουν ήδη εκφράσει τη θλίψη τους.

Σε μια συμβολική κίνηση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απενεργοποίησε τους λογαριασμούς του στα social media, θέλοντας να δείξει με την σιωπή του τον σεβασμό και τη θλίψη του για την  απώλεια του «Black Mamba». Παλαιότερα είχε μιλήσει για μια σύντομη προπόνηση που είχε με τον θρύλο του NBA, λέγοντας πως αποτελούσε έναν από τους λόγους που στράφηκε προς το άθλημα. Σε εκείνη την προπόνηση η Γιάννης είχε πάει με… τετράδιο για να κρατήσει σημειώσεις. Ο Μπράιαντ του είπε: «Να είσαι πάντα παιδί».

«Τι εννοείς; Πρέπει να είσαι ώριμος, να βγαίνεις στο παρκέ και να αποδεικνύεις ποιος είσαι», ήταν η απάντηση του ανερχόμενου Γιάννη Αντετοκούνμπο. «Ένα παιδί κάνει συνέχεια ερωτήσεις, αμφισβητεί τα πάντα. Ένα παιδί έχει συνεχώς όρεξη να μαθαίνει, διψάει για γνώση. Πρέπει να μείνεις παιδί...» ήταν η συμβουλή του Κόμπε στον MVP της περασμένης σεζόν.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Κόμπε Μπράιαντ έδινε συγχαρητήρια στον ΛεΜπρόν Τζέιμς που τον ξεπέρασε στη λίστα με τους κορυφαίους σκόρερ στην ιστορία του NBA. Ο ΛεΜπρον έμαθε κατά τη διάρκεια πτήσης για το δυστύχημα και στο αεροδρόμιο ξέσπασε σε λιγμούς.

Αποφασίστηκε η αναβολή όλων των προγραμματισμένων αγώνων του ΝΒΑ, την ώρα που χιλιάδες άνθρωποι σπεύδουν έξω από το γήπεδο των Λέικερς για να τιμήσουν τον θρύλο της ομάδας.




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο