ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2020

Σ. Κοντονής: «Μια... τρύπα στο νερό η τροπολογία»


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Σ. Κοντονής: «Μια... τρύπα στο νερό η τροπολογία»

Ο πρώην υπουργός δικαιοσύνης, υφυπουργός Αθλητισμού και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής μίλησε στον 105,5 στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο».


«Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πανικό και σε κρίσιμα ζητήματα που κλήθηκαν να ανταποκριθούν τα έκαναν μούσκεμα. Η περίπτωση του ποδοσφαίρου μαρτυράει την απόλυτη αναξιοπιστία της κυβέρνησης για ένα θέμα που δεν είναι μείζον αλλά απασχολεί την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Απέδειξε την αναξιοπιστία της, την ανικανότητά της και τη μη προετοιμασία της γιατί πριν από αυτό είχε διαχειριστεί με τον ίδιο απαράδεκτο τρόπο το μεταναστευτικό, μετά το λάθος της Γαλλίας να μην ενταχθεί η Βόρεια Μακεδονία στην κοινότητα βρέθηκε στο απόλυτο κενό και γι’ αυτό το ζήτημα και δεν ξέρω τι άλλο θα μας ξημερώσει».

«Ισχύει ότι η ΕΕΑ είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή που βεβαίως τα μέλη της διορίζονται από την κυβέρνηση αλλά που επιλαμβάνεται αυτών των καταγγελιών και βγάζει μια απόφαση. Αυτή η απόφασή της θα κριθεί στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου και ο υφυπουργός δεν έχει καμία δουλειά να επέμβει. Αυτό που έγινε δεν ήταν τυχαίο, ο υφυπουργός τοποθετήθηκε ενώ δεν όφειλε διότι πριν από μερικούς μήνες και ενώ υπήρχε η καταγγελία αυτή προέβη σε μια ενέργεια απαράδεκτη. Αντικαταστάθηκαν μέλη της Επιτροπής και από κείνη την στιγμή τινάχθηκε στον αέρα η αξιοπιστία της επιτροπής. Αυτό το πρώτο λάθος έφερε το δεύτερο με αυτή την απαράδεκτη δήλωση που τροχοδρόμησε απαράδεκτες εξελίξεις, επενέβη η κυβέρνηση και με τροπολογία έφερε ένα διαφορετικό πλαίσιο ποινών το οποίο μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, είναι μια τρύπα στο νερό»

«Είναι τρύπα στο νερό γιατί μπορεί να νομοθετεί ότι θέλει η κυβέρνηση αλλά το καταστατικό και ο κανονισμός του ποδοσφαίρου που έχουν εγκριθεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες προβλέπει άλλα πράγματα. Επομένως, ο αθλητικός δικαστής που επί των ημερών μου ψηφίστηκε να είναι τακτικός δικαστής και όχι αυτά τα αίσχη που γινόντουσαν πριν ανέβουμε εμείς στην εξουσία, θα πρέπει τώρα να αποφασίσει τι θα κάνει. Κι αν υπάρχει εμπλοκή σ αυτό το ζήτημα το ξέρετε ότι οι διεθνείς ομοσπονδίες αμέσως θα θέσουν θέμα της εξόδου των ελληνικών ομάδων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Και θα βρεθούμε για δεύτερη φορά στο εξευτελιστικό σημείο κατά σύμπτωση και πάλι με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να νομοθετήσει κάτι και να υποχρεωθεί εν ριπή οφθαλμού να το πάρει πίσω διότι αν επέμβουν οι διεθνείς ομοσπονδίες και πούνε ‘ξέρετε το ελληνικό ποδόσφαιρο τίθεται στο περιθώριο’, τότε τι θα κάνουν; Θα κάνουν αυτό που έκανε ο κύριος Καραμανλής με τον κ. Ορφανό που νομοθετούσαν και μετά από 48 ώρες ξε-νομοθέτησαν».

«Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, έρχεται και νομοθετεί και διαμορφώνει άλλους κανόνες την στιγμή που υπάρχει εκκρεμοδικία. Αυτό είναι ντροπή για ένα κράτος δικαίου, δεν τους φτάνει αυτό, έρχεται ο κύριος Αυγενάκης και μιλάει για ισχυρές ομάδες, ιστορικούς συλλόγους κλπ. Δηλαδή μοιράζονται οι σύλλογοι και κατ’ επέκταση οι πολίτες σε ισχυρούς και μη ισχυρούς, για τους μη ισχυρούς είναι η αυστηρή εφαρμογή των νόμων, για τους ισχυρούς είναι άλλο καθεστώς, εκτός νόμων, με… άλλα κόλπα. Αυτά τα ζητήματα δεν αφορούν μόνο το ποδόσφαιρο, συγκροτούν την αντίληψη της δεξιάς διαχρονικά για την διαχείριση και πόσο ταυτισμένη είναι με τα οικονομικά συμφέροντα.

Εγώ τα εφάρμοσα από την πρώτη στιγμή για όλους και έναντι όλων γι αυτό και παρά τις διαμαρτυρίες στο τέλος όλοι αναγνώρισαν ότι ήμουν δίκαιος και δεν έκανα χατίρια σε κανέναν».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο