ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ | Τρίτη, 04 Φεβρουαρίου 2020

Κ. Πετρόπουλος: Ο «Νουρέγιεφ», ο Θάνος, το ελληνικό μπάσκετ και η νέα γενιά


ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

 

 

 

Ακούσε τώρα Live

Ειδήσεις - Ενημέρωση - Πολιτισμός

Κ. Πετρόπουλος: Ο «Νουρέγιεφ», ο Θάνος, το ελληνικό μπάσκετ και η νέα γενιά

Πριν από λίγες ημέρες ο Κώστας Πετρόπουλος, ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού μπάσκετ τιμήθηκε βλέποντας το κλειστό στο Κουκούλι στο οποίο αναδείχτηκε να παίρνει το όνομά του. Η τελετή ήταν σεμνή, κάτι που ταιριάζει στον παλαίμαχο μπασκετμπολίστα και μετέπειτα προπονητή. Ο Κώστας Πετρόπουλος μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Σκορ στο Κόκκινο» και αναφέρθηκε στα χρόνια που έτρωγαν τα γόνατά τους για να παίξουν μπάσκετ αλλά και το σήμερα.


Μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ και την απουσία του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα της Basket league αλλά και την κατάσταση που θα πρέπει να αλλάξει με νέους ανθρώπους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες.

Αναφέρθηκε στις μάχες που όπως λέει πρέπει να δώσουν νέοι και μεγαλύτεροι αλλά και τον Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος κάποτε του είπε πως όταν παίζει είναι σαν να… χορεύει στο φτερό του καρχαρία. Τέλος, αποκάλυψε και από πού προέκυψε το προσωνύμιο «Νουρέγιεφ».

«Ηταν μια σεμνή τελετή που επέδωσε τον χαρακτήρα μου, έγινε μια πολύ μεγάλη αναφορά στα χρόνια τα δικά μου, όταν ξεκίνησα και παίζαμε σε ανοιχτά γήπεδα με ξύλινα ταμπλό. Όταν ήρθαμε σ αυτό το γήπεδο που πήρε και το όνομά μου, εμάς μας φάνηκε παλάτι γιατί ήταν κλειστό, είχε πλαστικό δάπεδο, ταμπλό γυάλινα, νομίζαμε πως κάτι έγινε. Βέβαια, εγώ είχα εμπειρία λόγω των ταξιδιών μου με την Εθνική αλλά για τους συμπαίκτες μου πραγματικά ήταν μια όαση» θα πει αρχικά

Ηταν δύσκολα, υπήρχε φτώχεια, ήμασταν ερασιτέχνες, εγώ από αυτό το γήπεδο το ανοιχτό που ξεκίνησα το σπίτι μου απείχε γύρω στα 4 χιλιόμετρα οπότε πήγαινα και ερχόμουν με τα πόδια, θυμάμαι πιτσιρικάς όταν άρχισε να νυχτώνει φοβόμουν και λίγο με κυνηγούσαν και κάποια σκυλιά και έτρεχα, οπότε κάναμε διπλή προπόνηση, ρομαντικά αλλά δύσκολα».

Για τον Θάνο Μικρούτσικο: «Ηταν και διανοούμενος και ένας εκ των δύο μεγαλύτερων συνθετών, ήταν άνθρωπος λόγιος. Είχε πει ότι ‘ο Κώστας ο Πετρόπουλος ήταν σαν να έπαιζε στο… φτερό του καρχαρία, δηλαδή με όλη την επικινδυνότητα που μπορεί να έχει, χόρευε και έπαιζε στο… φτερό του καρχαρία. Ηθελε να δείξει την επικινδυνότητα του παιχνιδιού μου και όντως ήταν επικίνδυνο, έκανα διάφορα πράγματα γι’ αυτό και είχα αρκετούς τραυματισμούς. Ο Θάνος το αποτύπωσε πάρα πολύ καλά».

Για το ελληνικό μπάσκετ: «Εχω λυπηθεί πάρα πολύ που δεν συμμετέχει ο Ολυμπιακός, έχει πέσει το επίπεδο του πρωταθλήματος, πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση, πρέπει το πρωτάθλημα να επανέλθει με όλες τις ομάδες δυνατές. Πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους μπας και δούμε προκοπή.

Εχω τοποθετηθεί ανοιχτά για τα κοινωνικά ζητήματα, πρέπει να βγαίνουμε στους δρόμους, να διεκδικούμε, με λυπεί που δεν βγαίνει η νεολαία αλλά φταίει το πολιτικό σύστημα που την έχει φερει σε αυτή τη θέση».




 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την περιήγησή σας. Περισσότερες πληροφορίες Κλείσιμο